Foto: Publicitātes foto

Jaunās, nu jau ceturtās paaudzes "Škoda Superb" pastiprinājis priekšgajēja stiprās puses, piedāvājot vēl elegantāku dizainu, lielāku ietilpību un komfortu, kā arī progresīvākās tehnoloģijas. Jaunajā "Škoda Superb" klientiem joprojām ir iespēja izvēlēties starp "Combi" universāla un hečbeka versijām.

Jaunie aprīkojuma līmeņi ar septiņām "Design Selections" izvēlēm piedāvā lielu daudzumu ilgtspējīgu risinājumu, piemēram, audumus, kas veidoti no 100 procentu ilgtspējīgiem materiāliem. Tajā pašā laikā inovatīvā "Škoda Smart Dials" vadība un jaunā interjera koncepcija aprīkota ar 13 collu informācijas un izklaides displeju, kas padara vadību vēl ērtāku un intuatīvāku.

"Škoda" kārtējo reizi ir optimizējusi spēka agregātus vēl lielākai efektivitātei. Trīs benzīna dzinēju jaudas ir no 150 ZS līdz 265 ZS, bet divu dīzeļdzinēju jaudas ir 150 ZS un 193 ZS. Papildus portfelī ir pieejams jauns spraudņa hibrīda spēka agregāts, kas pieejams tikai "Combi" versijā, kā arī pilnīgi jauna daļēja hibrīda versija. "Superb" debitē inovatīvas asistentu sistēmas, piemēram, "Turn Assist" un "Crossroad Assist".

Augstākā aprīkojuma līmeņa dīzeļdzinējs un benzīna dzinējs aprīkoti ar visu riteņu piedziņu. Visi jaunā "Superb" spēka agregāti standartaprīkojumā ir savienoti ar DSG automātisko transmisiju. Turklāt neskaitāmas jaunas un uzlabotas asistentu sistēmas nodrošina vēl labāku drošību un komfortu. Ievērojami spožāki jaunās paaudzes "LED Matrix" priekšējie lukturi un "DCC Plus" debitē "Superb".

Pārnesumkārbas vadības svira ir pārvietota uz stūres kolonnu, kas nodrošina daudz ietilpīgāku viduskonsoli. Vēl kāda detaļa, kas pirmo reizi ir pieejama "Superb", ir papildaprīkojumā pieejamais projekcijas (head-up) displejs. Turklāt pilnīgi jaunā "Superb" klāsta struktūrā iekļautas "Design Selections" iespējas, kas pirmo reizi tika atklātas "Enyaq".

Jauno iezīmju vidū ir "Phone Box" ar induktīvu 15 vatu ātro uzlādi un viedtālruņa dzesēšanu vienlaikus, kā arī mugurai draudzīgi ergo-sēdekļi ar desmit pneimatiski vadāmiem masāžas spilveniem. Elektriski vadāms "Combi" universāla bagāžas nodalījuma pārsegs ir viena no vairākām jaunām (kopumā 28) "Simply Clever" iezīmēm.

"Škoda Superb" pirmo reizi debitēja 2001. gadā, un kopš tā laika no konveijera ir noripojuši 1,6 miljoni automašīnu. "Superb" ir ticis ražots Kvasinos (Čehijā), Solomonovo (Ukrainā), Aurangabadā (Indijā) un Naņdzjinā (Ķīnā). Vairāk nekā divu desmitgažu laikā modelis ir ieguvis daudz starptautisku atzinību un apbalvojumu. Trešās paaudzes "Superb" lielākie tirgi ir Vācija, Čehija un Lielbritānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!