Foto: KARLI SAUL/DELFI MEDIA

Igaunijā, "Porsche ring" trasē motošosejas sacensību treniņbrauciena laikā miris Latvijas sportists Juris Apinis, ziņo "Delfi.ee"".

1985. gadā dzimušais Latvijas sportists Pērnavas trasē zaudējis kontroli par motociklu, liecina "Delfi.ee" informācija. Policija izmeklē notikušā apstākļus, bet Igaunijas Motosporta federācija plašākus komentārus pašlaik nesniedz.

Federācija publiskā paziņojumā izsaka līdzjūtību mirušā tuviniekiem.

Sestdien visas dienas garumā bija paredzēti treniņbraucieni, kas noslēgtos ar kvalifikāciju un sacensībām. Pēc traģiskā notikuma turpmākās sacensības šajā nedēļas nogalē ir atceltas.

Apinis startēja "Superstock 600" klasē. Pērn viņš šajā sacīkšu klasē Baltijas čempionātā izcīnīja 3. vietu, bet šogad bija apņēmības pilns uzvarēt.

Vēl lasi – Motosportists: viens no latviešu braucēja nāves cēloņiem ir bīstamā Pērnavas trase

Juris Apinis bija arī aktīvs "YouTube" satura veidotājs, publicējot video gan par motošosejas sacensībām, gan par apmācībām braukšanai ar motociklu. Šajā video, piemēram, ir viņa veidotais apskats par čempionāta 2022. gada sezonu:

Šajā nedēļas nogalē – 1. un 2. jūnijā – "Porsche ring" trasē bija plānots šī gada pirmais Baltijas un Latvijas čempionāta posms motošosejā. Sestdien visas dienas garumā norisinājās treniņbraucieni, pēc kā bija plānoti kvalifikācijas braucieni un sacensības "Retro" klasei. Svētdien, 2. jūnijā bija plānoti oficiālie treniņi, kvalifikācijas braucieni un sacensības pārējām klasēm.

Nākamais Baltijas čempionāta posms paredzēts 6. un 7. jūlijā Biķernieku trasē.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!