Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lielbritānijas pilots Lando Noriss sestdien Pirmās formulas (F-1) sezonas desmitā posma - Spānijas "Grand Prix" - kvalifikācijā bija ātrākais un svētdien sacīksti sāks no pirmās pozīcijas.

"McLaren" pilots Noriss 4,7 kilometrus garo Katalonijas trases apli veica minūtē un 11,383 sekundēs, apsteidzot Maksu Verstapenu ("Red Bull") tikai par 0,020 sekundēm, un otro reizi karjerā startēs no pirmās pozīcijas.

Trešais labākais apļa laiks padevās Lūisam Hamiltonam ("Mercedes"), kurš zaudēja Norisam 0,318 sekundes. Hamiltonam otrajā starta rindā pievienosies komandas biedrs Džordžs Rasels.

Piekto un sesto vietu ieņēma "Ferrari" piloti Šarls Leklērs un Karloss Sainss, septītais bija Pjērs Gaslī ("Alpine"), astoto vietu ieņēma Serhio Peress ("Red Bull"), devītajā pozīcijā ierindojās Estebans Okons ("Alpine"), kamēr pirmo desmitnieku noslēdza Oskars Pjastri ("McLaren").

Sestdien tika aizvadīti noslēdzošie treniņbraucieni, kuros ātrākais bija Sainss.

Svētdien tiks aizvadīta Spānijas "Lielā balva".

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 194 punktiem ir Verstapens, otro vietu ar 138 punktiem ieņem Leklērs, bet trešais ar 131 punktu ir Noriss, ceturtā vieta ar 108 punktiem ir Sainsam, savukārt piekto pozīciju ar 107 punktiem ieņem Peress.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!