Fоtо: SIPA/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) komanda "Aston Martin" pagarinājusi līgumu ar kanādiešu pilotu Lensu Strolu līdz 2026.gadam, ceturtdien pavēstīja vienība.

Jau ziņots, ka otrs "Aston Martin" pilots, divkārtējais pasaules čempions spānis Fernando Alonso līgumu ar vienību līdz 2026.gadam pagarināja jau aprīlī.

"Esmu super priecīgs, ka palikšu ar komandu gan nākamajā sezonā, gan arī pēc tam," ceturtdien sacīja 25 gadus vecais kanādiešu pilots. "Ir pārsteidzoši redzēt, cik tālu mēs esam tikuši pēdējo piecu gadu laikā. Mēs kā komanda esam ļoti izauguši, tomēr darāmā vēl ir daudz."

Strols F-1 debitēja 2017.gadā "Williams" komandā, 2019.gadā pārcēlās uz "Racing Point", kas 2021.gadā kļuva par "Aston Martin". Komandas īpašnieks ir pilota tēvs Lorenss Strolls.

Pagājušajā sezonā Strols ar 74 punktiem kopvērtējumā ieņēma desmito pozīciju, kamēr Alonso ar 204 punktiem sezonu noslēdza ceturtajā vietā. Konstruktoru kausā "Aston Martin" bija piektie.

Šosezon pēc desmit posmiem Strols ticis pie 17 punktiem, kas dod 11.vietu, bet Alonso ar 41 punktu ir devītais. Komandu ieskaitē "Aston Martin" ar 58 punktiem ieņem piekto vietu.

Tikmēr franču pilots Pjērs Gaslī apstiprinājis līguma pagarināšanu ar "Alpine". Līgums tika pagarināts par diviem gadiem - līdz 2026.gada sezonas beigām.

Gaslī komandai pievienojās pirms iepriekšējās sezonas un pērn 22 sacīkstēs izcīnīja 62 punktus, čempionāta kopvērtējumā ierindojoties 11.vietā.

"Šajā komandā jūtos kā mājās," līguma pagarināšanu komentēja Gaslī. "Esmu šeit 18 mēnešus un plāns vienmēr ir bijis noslēgt ilgtermiņa līgumu. Lai arī šī sezona pagaidām nav izdevusies, saglabāju ticību šim projektam un nekur prom iet negrasos."

Šosezon desmit F-1 sacīkstēs 28 gadus vecais francūzis ticis pie pieciem punktiem, kas kopvērtējumā dod 15.vietu, kamēr viņa komandas biedrs un tautietis Estebans Okons izcīnījis trīs punktus, esot 16.pozīcijā.

"Alpine" vienība jau iepriekš paziņoja, ka pēc šīs sezonas sadarbība ar Okonu tiks pārtraukta, bet pagaidām nav zināms, kurš būs komandas otrs pilots.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !