Sestdien, 6. jūlijā, ātri un nepatīkami beidzies igauņu rallijpilota Ota Tanaka brauciens mājas rallijā "Delfi Rally Estonia", kurā Tanaks iesildījās WRC posmiem Latvijā un Somijā. 2019. gada pasaules čempions avarēja jau pirmajā garajā ātrumposmā.

Pēc viena no tramplīniem sportists zaudēja kontroli pār sacīkšu automobili un tas apmeta vairākus kūleņus. Tanaks un viņa stūrmanis Martins Jerveoja guva vieglus savainojumus, taču šajā nedēļas nogalē viņi sacensībās vairs nebrauks.

Igaunijas čempionātā Tanaks ieradās ar "Hyundai i20 N Rally1" sacīkšu automobili. Turklāt Tanaks uzrādīja ātrāko laiku vakardienas publiskajā testa braucienā netālu no Tartu.

Rallija radio (Duo Radio) komentētājs Urmo Āva, kurš bija aculiecinieks šim negadījumam, komentēja, ka "izskanējis viedoklis, ka automašīnu piemeklēja kāda tehniska ķibele. Droši vien kāds pārsteigums ar diferenciāli. Trases leģenda un braukšanas trajektorija visādi citādi bija pareiza."

Foto: FOTOKRATT

Ņemot vērā, ka sacīkšu automobilis pēc negadījuma izskatās kā neatjaunojams vraks, paši sportisti tikuši sveikā praktiski vien ar izbīli. "Stūrmanim bija lauzts pirksts, bet Tanakam bija neliels potītes savainojums. Ārsti to pārbaudīs."

Foto: Delfi.ee

Pēcpusdienā Tanaks ar sociālo mediju starpniecību apstiprināja, ka ar viņu un stūrmani viss ir kārtībā. "Pēc negadījuma tikām nogādāti Tartu, lai veiktu medicīnisko pārbaudi. Abi ar Martinu jūtamies labi un ar mums viss ir kārtībā. Diemžēl automašīnas remontam nepieciešamā darba apjoma dēļ vairs nevaram turpināt "Delfi Rally Estonia"," teikts viņa "Instagram" profilā.

Jau ziņots, ka no 18. līdz 21. jūlijā Latvijā norisināsies WRC sacensību posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!