Foto: LETA

Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis svētdien 13. vietā noslēdza Eiropas rallija čempionāta (ERC) Igaunijas ralliju, kas viņiem bija pēdējās sacensības pirms aiznākamnedēļ Latvijā gaidāmā pasaules meistarsacīkšu (WRC) posma.

Pirms noslēdzošās dienas Latvijas ekipāža, kas startē ar "Toyota GR Yaris Rally 2", bija 17. pozīcijā, bet pēdējos četros ātrumposmos pakāpās par vairākām pozīcijām. Dienas otrajā ātrumposmā latviešiem izdevās uzrādīt ceturto ātrāko rezultātu.

Uzvaru svinēja igauņu pilots Georgs Linnamē ("Toyota GR Yaris"), kurš summā par nieka 2,2 sekundēm apsteidz savu tautieti Robertu Virvesu ("Škoda Fabia RS"). Igauņu piloti startēja ar britu stūrmaņiem Džeimsu Morganu un Kreigu Drū.

Trešais bija norvēģis Madss Estbergs ("Citroen C3"), kas uzvarētājam zaudēja 81 sekundi. Seska ekipāža bija gandrīz piecas minūtes lēnāka par pirmās vietas ieguvējiem.

Otrajā ātrumposmā avāriju piedzīvoja un sacensības nevarēja turpināt pretendents uz uzvaru pasaules rallija čempionātā (WRC) igaunis Ots Tenaks.

Pagājušajā nedēļā Sesks debitēja pasaules rallija čempionātā (WRC), septītajā čempionāta posmā Polijā ieņemot augsto piekto vietu, kas ir augstākais sasniegums Latvijas rallija vēsturē.

Šosezon ERC kalendārā ir iekļauti astoņi sacensību posmi.

Pagājušajā gadā Sesks/Francis ERC startēja ar "Škoda Fabia RS" un kopvērtējumā izcīnīja otro vietu, piekāpjoties vien jaunzēlandiešu Haidena Pedona un Džona Kenarda ekipāžai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!