Foto: EPA/Scanpix/LETA

Šarls Leklērs no "Ferrari" komandas sestdien Beļģijā Pirmās formulas (F-1) Beļģijas "Grand Prix" kvalifikācijā nodrošināja "pole position" svētdienas sacensībās.

Visātrāk sezonas 14.posma kvalifikāciju veica "Red Bull" pilots Makss Verstapens, 7,003 kilometrus garo apli nobraucot minūtē un 53,159 sekundēs, taču pēc dzinēja maiņas pēdējo trīs sezonu čempionam Verstapenam tika piespriests desmit starta vietu sods, un nīderlandietis svētdien startēs desmit pozīcijas zemāk - no 11.vietas.

Otrais bija Leklērs, Verstapenam zaudējot 0,595 sekundes, bet sasniedzot savu 24. "pole position" F-1 pilota karjerā, bet trešais - Verstapena komandas biedrs Serhio Peress, Verstapenam zaudējot 0,606 sekundes un svētdien sacensības sākot no pirmās starta rindas.

Ceturto vietu ieņēma septiņkārtējais pasaules čempions Luiss Hamiltons ("Mercedes"), bet piekto un sesto - "McLaren" piloti Lendo Noriss un Oskars Piastri.

Septīto vietu ieņēma Hamiltona komandas biedrs Džordžs Rasels, astoto - "Ferrari" pārstāvis Karloss Sainss, devīto - Fernando Alonso ("Aston Martin") un desmito - Estebans Okons ("Alpine").

Pirms tam trešajos treniņbraucienos ātrāko laiku uzrādīja Verstapens, apli veicot divās minūtēs un 1,565 sekundēs, otrais bija Piastri un trešais - "Alpine" pilots Pjērs Gaslī ("Alpine"), kurš kvalifikācijā ieņēma vien 12.vietu.

Apmēram desmit minūtes pēc treniņbraucienu sākuma slapjajā trasē avarēja un priekšējo kreiso riteni nolauza Lenss Strols ("Aston Martin").

Jau ziņots, ka piektdien pirmajā treniņbraucienu sesijā ātrākais bija Verstapens, bet otrajā - Noriss.

Svētdien notiks Beļģijas "Lielās balvas" izcīņa.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 265 punktiem ir Verstapens, otro vietu ar 189 punktiem ieņem Noriss, trešais ar 162 punktiem ir Leklērs, bet Sainsam ir 154 punkti.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!