Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ir izziņojusi 2025. gada pasaules rallija čempionāta (WRC) kalendāru, kurā ar "Delfi Rally Estonia" atgriežas mūsu kaimiņi igauņi.

2025. gada čempionātā iekļauti 14 posmi, un debiju WRC piedzīvos trīs ralliji – Spānijā, Paragvajā un Saūda Arābijā, turklāt pēdējās divas valstis ir jaunpienācējas, pasaules rallija čempionātu uzņemot pirmoreiz.

Sezona tradicionāli sāksies janvārī ar leģendāro Montekarlo ralliju, kam ierasti februārī sekos ziemas posms Zviedrijā. Tāpat kā šogad, trešais posms risināsies martā Kenijā.

Pēc divu gadu pārtraukuma WRC atgriežas Spānija ar asfalta ralliju Kanāriju salās, kas labi zināms no Eiropas čempionāta, bet ikoniskais Akropoles rallijs Grieķijā atkal notiks ierastajā laikā, jūnijā.

Tad WRC karavāna pārbrauks uz ziemeļiem, uz ātrajiem grants rallijiem, šo posmu iesākot ar "Delfi Rally Estonia", kas arī atgriežas WRC kalendārā, pārņemot stafeti no Latvijas, kura, visticamāk, atgriezīsies Eiropas rallija čempionātā (ERC). Pēc Igaunijas WRC uzņems Somija.

Vasaras beigās divi WRC posmi notiks Dienvidamerikā – pirmoreiz vēsturē Paragvajā un pēc tam Čīlē.

WRC sezona noslēgsies novembrī Tuvajos Austrumos, čempionātā debitējot Saūda Arābijai. Tiek solīts, ka katra no trim rallija dienām notiks uz atšķirīga seguma.

"Šis ir ārkārtīgi aizraujošs kalendārs, kurā perfekti apvienoti mūsu tradicionālie ralliji ar trim jauniem izaicinājumiem, no kuriem divi ir ārpus Eiropas, kārtējo reizi apstiprinot mūsu čempionāta globālo pieeju," uzsver WRC promouteru pārstāvis Jona Zībels. "No Francijas Alpu ledus uz Zviedrijas kupenām, no necaurredzamajiem Kenijas putekļiem uz ātrajiem grants rallijiem Somijā un Igaunijā, un tuksnešiem Saūda Arābijā – 2025. gada čempionāta daudzveidība ir nepārspējama."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!