Foto: Dace Teibe

Pagājušajā nedēļas nogalē, 3. un 4. augustā Lietuvā, "Nemuno Žiedas" trasē notika "Liqui Moly" Baltijas čempionāta motošosejā ceturtais posms, kas vienlaicīgi ir arī Lietuvas čempionāta ieskaite.

Pārdzīvojot adrenalīna pilnas sacensības un gandrīz sasniedzot jaunu trases rekordu Lietuvas trasē, Latvijas sportists Ivo Vinniņš sacensībās "Superbike" klasē ierindojās godpilnajā 2. vietā. Pirmo vietu šajā klasē ieņēma pašmāju sportists Kēstutis Stankuns, bet trešo vietu sportists no Igaunijas – Sanders Telve.

Sacensību laikā viens no sportistiem avarēja un kopā ar visu savu motociklu slīdēja pa trasi, kur lielā ātrumā nāca citi sacensību dalībnieki, tajā skaitā Ivo Vinniņš.

Kā "Facebook" soctīklā izteicās Ivo sieva Linda: "Kalniņā, kur nāk uz starta finiša taisni, viens braucējs nokrita tieši pa vidu trasē, mocis šļūca un pats braucējs ripoja, un trakākais, ka tieši kalniņā parādās Ivo un pārējie braucēji, es domāju, ka tur būs vāks, bet viss laimīgi sakārtojās, ka izdevās visiem izvairīties. Bet elpu šis skats totāli aizsita uz brīdi."

Ivo sacensību dienas kvalifikācijas braucienos sasniedza savu personīgi labāko trases laiku – 1:09.796, vien nedaudz atpaliekot no oficiālā trases rekorda.

Iepriekšējais trases rekords (2022. gadā – 1:09.658.) pieder Lietuvas sportistam Šarūnam Pladam, kurš šobrīd vēl ar vien atrodas slimnīcā pēc smagas avārijas motošosejas treniņu laikā. Te gan jāņem vērā, ka jaunais trases segums, ļauj sportistiem braukt ātrāk un uzstādīt jaunus apļa laikus.

No Latvijas sportistiem vēl uzvaru izcīnīja C1200 klases braucējs Edgars Krūmiņš.

B1200 klasē Dāvis Briedis ieņēma ceturto vietu, nedaudz iepaliekot aiz pašmāju sportistiem – 1. vietā Vaidass Nomeika; 2. vietā – Tomass Melniks; bet 3. vietā – Vītauts Krasnicks.

"Superstock 600" klasē uzvaru guva "Superbike" klases uzvarētāja dēls – Jonass Stankuns, aiz sevis atstājot savu konkurentu no Igaunijas Jānusu Sārmā, bet trešajā vietā Lietuvas sportistu Žilvinu Paskēviču.

Nākamais Baltijas čempionāta posms notiks 7. un 8. septembrī "Porsche Ring" trasē Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!