Lai gan kalendārajai vasarai jau pavisam drīz pienāks gals, šī gada Latvijas rallija čempionāta sezona ir tikai sākusies. Pēc ieilgušās starpsezonu pauzes, raugoties pirmsstarta dalībnieku sarakstā, kurā varēja atrast 98 ekipāžas, tā vien šķita, ka sportisti bija teju vai noilgojušies pēc emocijām, kuras iespējams gūt tikai sacensību trasē.

Cēsīs aizvadītajā sestdienā, 10. augustā, noslēdzās Latvijas rallija čempionāta, Latvijas rallijsprinta un vēsturiskā rallija kausa posms, kā arī Igaunijas rallija čempionāta un Lietuvas rallijsprinta čempionāta posms rallijs "Cēsis 2024". Sacensības Cēsu novadā norisinājās divas dienas un ekipāžas devās astoņos rallija ātrumposmos.

Rallija absolūtajā kopvērtējumā pārliecinošu uzvaru izcīnīja norvēģu pilots Karls Peders Nordstrands (SRT PROTO 02), pārspējot igauni Prītu Koiku (Škoda Fabia evo) un trešajā vietā atstājot Igoru Bulantsevu (Škoda Fabia R5).

Ātrākie latvieši rallijā Cēsis Emīls Blūms/Didzis Eglītis (Mitsubishi Lancer Evo IX). Ekipāža uzrādīja labu sniegumu, tomēr pieļautās kļūdas liedza cīnīties par augstāku pozīciju sacensību absolūtajā kopvērtējumā, ierindojoties septītajā pozīcijā.

Sezonas nākamais posms rallijs "Paide" norisināsies 23. un 24. augustā Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!