Ikviens auto entuziasts kaut reizi ir sapņojis piedalīties autosacensībās – sajust ātrumu, adrenalīnu, cīņu par sekundes simtdaļām. Un lai gan daudziem šis sapnis šķiet tāls un neaizsniedzams, patiesībā jebkurš var kļūt par sacīkšu pilotu – viss, kas nepieciešams, ir patiesa vēlēšanās, smags darbs un pareizie padomdevēji, kas palīdzēs ātrāk sasniegt mērķi.

Paplašinot "Porsche Experience" programmu Latvijā, šogad tika izveidota jauna komanda un iegādāta "Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport" automašīna. Par šīs komandas pilotu faktiski var kļūt jebkurš interesents, kurš sekmīgi pabeidzis "Porsche Experience" programmas trīs pirmos līmeņus.

Par "Porsche Latvia Racing Team" komandas pilotiem varēs kļūt potenciālie dalībnieki, kuri būs ne tikai sekmīgi izgājuši "Porsche Exeperience" programmas trīs līmeņus, bet par kuru braukšanas prasmēm kopumā vēl būs papildus pārliecinājies komandas vadītājs Valters Zviedris, kurš ir Latvijas vadošais autošosejas pilots un Latvijā vienīgais sertificētais "Porsche Experience" instruktors. Zviedris ir arī "Porsche Sprint Challenge NEZ" 2023. gada čempions.

Lietuvā šāda "Porsche" komanda pastāv jau vairākus gadus. Pēc komandas noformēšanas ir plānots piedalīties vairākās izturības un sprinta sacensībās. Sezonas izskaņā, septembrī, ir plānots piedalīties iespaidīgajās 24 stundu izturības sacensībās Barselonā, Spānijā.

"Porsche 718 GT RS Clubsport" ir 4,0 litru sešcilindru bokserdzinējs. Šis augsto apgriezienu spēka agregāts ir tieši tāds pats kā "911 GT3 Cup" sacīkšu automašīnai, un tas attīsta 500 ZS – par 25 ZS vairāk, nekā spēja "718 Cayman GT4 RS Clubsport" priekštecis. Šāds automobilis maksā ap 200 tūkstošiem eiro, neieskaitot PVN, tomēr to ražotājs pārdod tikai sacīkšu komandām un markas importētājiem, privātpersonas tādu nemaz nevar iegādāties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!