Foto: FIMSpeedway.com

FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensību nedēļas nogale Rīgā sāksies piektdien, 6. septembrī, kad Biķernieku trases spīdveja trekā norisināsies "DeWALT FIM Speedway GP2 of Latvia – Riga", par uzvaru cīnoties FIM pasaules spīdveja čempionāta U-21 vecuma grupas dalībniekiem. SGP2 čempionātā šogad startē arī Latvijas spīdveja juniors Francis Gusts, kurš mājinieka statusā grib sasniegt vismaz pusfinālu.

"Galvenais ir tikt pusfinālos, un tālāk jau jāskatās. Tas šajos posmos ir galvenais – tikt pusfinālos, lai būtu iespēja tikt uz finālu, un tad jau skatīsimies kā sanāks," pirms sacensībām Biķerniekos saka 21 gadu vecais sportists. "Biķernieku treks atšķiras ar savu ģeometriju. Ļoti daudz izsaka starts – kurš "paņem" startu, tas arī aizbrauc kā līderis. Jāsaka gan, ka liela nozīme ir arī trases sagatavošanai – tad var būt arī vairāk trajektoriju, vairāk apdzīšanu."

"Manuprāt, tā skaņa ir iespaidīga – tribīnes ir tik tuvu un var dzirdēt kā atbalsojas motociklu skaņas. Tāpat papildu adrenalīnu noteikti rada tas, ka brauc savējie, un ir kam sekot līdzi un pārdzīvot. Spīdvejs ir ļoti skatāms, jo sacensības var nobraukt divās stundās. Viss notiek ļoti strauji un ātri mainās, minūtē četru apļu brauciens un tad jau nāk nākamais," turpina Gusts.

Jaunais spīdvejists neslēpj, ka mājas sienas var gan līdzēt, gan traucēt. "Es domāju, gan viens, gan otrs. Protams, māju sienas palīdz, bet tai pat laikā, vēlos visiem parādīt, ko spēju. Tāpat jau pirms sacensībām vienmēr ir satraukums, un Latvijas posms noteikti nebūs izņēmums."

Gusts atzīst, ka ar līdzšinējo sezonu ir ļoti apmierināts, bet galvenais – nācies iztikt bez traumām. Pēc sacensībām Biķerniekos Latvijas spīdvejistam paredzēti starti Polijā gan vietējā līgā, gan arī SGP2 čempionāta noslēdzošajā posmā.

FIM SGP2 pamatsastāva braucējam Francim Gustam "DeWALT FIM Speedway GP2 of Latvia – Riga" sacensībās pievienosies arī Ņikita Kauliņš, kurš saņēmis sacensību īpašo ielūgumu. Tāpat sacensībām gatavojas divi trases rezervisti – Damirs Fiļimonovs un Artjoms Juhno, kuri nepieciešamības gadījumā var aizstāt kādu no pamatsastāva braucējiem.

Pasaules spīdveja čempionāta posma galvenās sacensības Biķerniekos risināsies sestdien, un šogad pasaules čempionāta posmos startē arī Andžejs Ļebedevs, kurš šobrīd kopvērtējumā ir desmitais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!