Foto: EPA/Scanpix/LETA

Spānijas motosportists Marks Markess svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta 13. posma –Sanmarīno un Rimini "Grand Prix" – prestižākās "MotoGP" klases braucienā, savukārt kopvērtējuma līderis Horhe Martins neizmantoja iespēju nostiprināties vadībā pēc tam, kad viņa komanda neuzminēja ar motocikla maiņu.

Seškārtējais pasaules čempions Markess ("Gresini"), kurš pēdējās sezonās cīnījies ar savainojumiem un to sekām, iepriekšējā posmā svinēja uzvaru pēc trīs gadu pārtraukuma.

Pēc sešiem veiktiem apļiem līderis bija itālis Frančesko Banjaja ("Ducati Lenovo"), savukārt otro vietu ieņēma Martins ("Prima Pramac"). Tobrīd sāka līņāt, un, vadoties pēc prognozēm, "Prima Pramac" veica Martinam motocikla maiņu, savukārt pārējās komandas nesteidzās ar maiņu. Lietus nevis kļuva stiprāks, bet pārstāja, līdz ar to Martins neiesaistījās cīņā par augstvērtīgu pozīciju un finišēja 15.vietā.

Markess svinēja uzvaru, par trīs sekundēm pārspējot Banjaju, vet trešais bija vēl viens "Ducati Lenovo" itāļu motosportists Enea Bastianīni.

Martinam kopvērtējumā ir 312 punkti jeb par septiņiem vairāk nekā Banjajam. Trešais ar 259 punktiem ir Marks Markess, par pieciem apsteidzot Bastianīni.

Šosezon pasaules čempionātā paredzēti 20 posmi.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempionu kļuva Banjaja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!