Foto: Dace Teibe

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 7. un 8. septembrī Igaunijā, "Porsche Ring" trasē notika "Liqui Moly" Baltijas čempionāta motošosejā piektais posms, kas vienlaicīgi bija arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas čempionāta ieskaite. Šīs sacensības bija zīmīgas ar to, ka te bija vairāk emociju un risku, jo tas bija Baltijas čempionāta noslēdzošais posms un visiem izšķīrās fināla punkti kopvērtējumam.

Sacensību visātrākajā "Superbike" klasē bija ieradies viesis no Somijas, kurš varēja ievērojami pamainīt kopvērtējuma rezultātus, jo iepriekšējā dienā uzstādīja ļoti ātrus apļa laikus, taču sacensību dienas treniņa braucienos viņš avarēja un tālāk nepiedalījās. Uzvaru izcīnīja igauņu motosportists Maits Vestels, kurš regulāri piedalās motošosejas sacensībās, un šī bija jau otrā reize, kad viņam izdevās tikt uz goda pjedestāla. Otrā vietā ierindojās Igaunijas sportists Hanno Velts, bet trešo vietu izcīnīja mūsu pašmāju sportists – Ivo Vinniņš. Neskatoties uz to, Ivo Vinniņš šobrīd provizoriski ieņem pirmo vietu Baltijas čempionāta "Superbike" klases kopvērtējumā.

Ivo Vinniņš pēc sacensībām teica, ka viņam ir dalītas jūtas par saviem sasniegumiem, jo uz starta līnijas viņš stājās kā pirmais un cerēja uzvarēt šajā posmā, bet sacensību sākumā Ivo konkurents Hanno Velts nostūma Ivo uz trases netīro daļu un viņam garām pabrauca kādi četri līdz pieci braucēji. Ivo ļoti priecājas un lepojas, ka kopvērtējumā provizoriski ir izcīnīta pirmā vieta, taču šogad sacensībās viņam nav izdevies stāvēt uz pjedestāla pirmās vietas. Sezonas sākumā Ivo bija jāpierod pie jaunā motocikla un viņam neizdevās sacensību starti, kas ļoti ietekmēja katru sacensību gala rezultātu. Tas no Ivo prasīja dubultu cīņas sparu ikkatrā no sacensību posmiem.

B1200 klasē cīņas bija vēl spraigākas, jo jau pirmajā aplī kritienu piedzīvoja sportists no Latvijas – Ģirts Zariņš, kurš tādējādi no sacensībām izstājās. Savukārt smagāku avāriju piedzīvoja divi Lietuvas sportisti, kuru motocikli bija teju iznīcināti. Paši braucēji gan iztika bez ievērojamiem ievainojumiem. Vēl emocionālāku visu padarīja tas, ka vienam no sportistiem motocikls bija saplīsis un viņš bija aizņēmies motociklu no sava komandas biedra.

Foto: Dace Teibe

Pēc atkārtotā starta, kas sacensības padarīja vēl dramatiskākas, pirmo vietu B1200 klasē izcīnīja igauņu sportists Arvo Alehodzins, otro vietu lietuvietis Vaidass Nomeika, bet godalgoto trešo vietu ieguva Latvijas sportists Alfrēds Lazdiņš. Baltijas čempionāta kopvērtējuma augšgalā esošais sportists Dāvis Briedis brauca ļoti ātri, taču pieļāva kļūdu, iebraucot zālē, un viņam garām pabrauca vairāki citi sportisti, kurus saīsināto apļu skaita dēļ vairs nebija iespējams paspēt apdzīt.

"Superstock 600" klasē jau pirmajā aplī savu līderpozīciju ieņēma un līdz galam pārliecinoši nosargāja igaunis Hugo-Brents Freimans, aiz sevis atstājot savu tautieti Silvesteru Sarapiku un Selīnu Kazakovu.

C600 un C1200 klase arī šoreiz bija ar visvairāk braucējiem – kopā uz starta devās 26 sportisti. C1200 klasē pirmo un otro vietu ieņēma igauņu sportisti Maksims Dzivaks un Vladislavs Strekats, bet godalgotā trešajā vieta – Latvijas sportistam Matīsam Skensbergam.

Ne mazāk spraigi gāja C600 klasē, kur trešo vietu vietu godam izcīnīja Latvijas sportists Ritvars Dortāns, bet pašmāju dāma Sabīne Koklačova ierindojās 4. vietā. Sabīnei šī bija pirmā sezona Baltijas čempionātā.

Tagad visi ar nepacietību gaida oficiālo sezonas kopvērtējuma rezultātu apkopojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!