Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Itālijas autosportists Enea Bastianīni svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta 14. posma – Emīlijas-Romanjas "Grand Prix" – prestižākās "MotoGP" klases braucienā, pēdējā aplī ārpus trases izstumjot spāni Horhi Martinu.

Tiesa, Martins atgriezās sacīkstē un finišēja otrais, palielinot pārsvaru kopvērtējumā, jo kritienu piedzīvoja vicelīderis itālis Frančesko Banjaja.

Startā ātrākais bija Martins ("Prima Pramac"), taču neilgi pēc tā viņu apdzina Banjaja ("Ducati Lenovo"). Ceturtajā aplī Martins apdzina savu sāncensi, un aiz viņa bija abi itāļi.

Septiņu apļus pirms finiša Banjaja piedzīvoja kritienu, bet starp priekšā braucošajiem notika aktīva cīņa, kuras rezultātā pēdējā aplī Bastianīni ("Ducati Lenovo") izstūma Martinu no trases. Bastianīni svinēja uzvaru, viņam sekoja Martins, bet trešais bija seškārtējais pasaules čempions spānis Marks Markess ("Gresini").

Martinam kopvērtējumā ir 341 punkts jeb par 24 vairāk nekā Banjajam. Trešais ar 282 punktiem ir Bastianīni, kurš par punktu pārspēj Markesu.

Šosezon pasaules čempionātā paredzēti 20 posmi.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempionu kļuva Banjaja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!