Foto: Red Bull Content Pool

Latvijas rallija pilots Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci ceturtdien, 26. septembrī, WRC posmā – Čīles rallijā – pirmās dienas "shakedown" jeb iepazīšanās ātrumposmā bija otrie.

"Shake down" posmā, kurā piloti ierasti iepazīstas ar mašīnu regulējumu un testē auto pirms ātrumposmiem, ātrākais bija soms Esapeka Lappi, kurš Seska ekipāžu apsteidza par 5,6 sekundēm. Aiz Seska seko vēl divi somi Sami Pajari un Kalle Rovanpera (attiecīgi +6,1 un +7,4 sekundes), piektais ir igaunis Ots Tanaks (+9,2 sekundes), bet sestais ir brits Elfīns Evanss (+11,5 sekundes).

Piektdien un sestdien Čīles rallijā paredzēti pa sešiem ātrumposmiem katru dienu, bet svētdien – četri ātrumposmi.

Jau vēstīts, ka Sesks atgriežas WRC sacensībās, startējot Čīles rallijā, kur, pateicoties WRC rīkotāja un personīgo sponsoru atbalstam, viņš atkal sēdies pie "M-Sport Ford Puma Rally1" auto stūres ar nehibrīda dzinēju. Sesks veiksmīgi sevi apliecināja "ORLEN 80. Rally Poland" un "Tet Rally Latvia" posmos, un tas viņam deva vēl vienu iespēju piedalīties WRC sacensībās.

Sesks pirmo reizi piedalīsies sacensībās Čīlē. Jūnija beigās Seska ekipāža debitēja WRC, Polijas rallijā izcīnot piekto vietu. Jūlijā vēsturē pirmajā WRC posmā Latvijā Sesks bija septītais, vietu uz goda pjedestāla zaudējot vien pēdējā ātrumposmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!