Piektdienas, 27. septembra vēlā vakarā, ap pulksten 21.50 Lietuvas čempionāta rallija posmā "Samsonas Rally Utena" Latvijas rallija ekipāža izraisīja traģisku avāriju, kurā ir viens bojāgājušais un 20 cietušie. Lietuvas "Delfi" saņēmis un apkopojis aculiecinieku videoierakstus, kuros iemūžināts arī pats avārijas brīdis.

Aculiecinieki dalījās ar šokējošiem video kadriem un uzsvēra, ka cilvēkiem bija burtiski tikai divas sekundes laika, lai paglābtos. Pēc negadījuma bija liela burzma, cilvēki klieguši un meklējuši savus tuviniekus, ko apstiprina arī videoieraksti, no kuriem daļu ētisku apsvērumu dēļ mediji nepublicē.

Foto: DELFI.LT

Valentīns Milošs, kurš bija šī šausminošā notikuma aculiecinieks, pastāstīja, ka bija ieradies uz vakara ralliju, lai apbrīnotu pilsētas ielās braucošās automašīnas: "Kad ieraudzīju, ka gaismas pēkšņi bija pazudušas, nodomāju, ka rallijs ir beidzies, bet vēl nesteidzos mājās. Devos uz to vietu ar domu, ka pabūšu tur kādu laiku, lai kopā ar cilvēkiem izbaudītu pasākumu. Kamēr gāju, man nebija ne jausmas, ka ir noticis briesmīgs negadījums. Pa ceļam satiku kādu sievieti, kura raudāja – viņa izmisusi jautāja cilvēkiem, vai kāds nav redzējis viņas bērnus. Man palika bail. Dzirdēju, kā cilvēki runāja pa telefonu, bija liels apjukums, citi teica, ka nevajag tur iet, jo tas nav droši. Tikai tad es sapratu, ka ir noticis kaut kas briesmīgs."

Kāds cits puisis, kurš skatījās ralliju, pastāstīja, ka viņš ticis informēts, ka līkuma ārmalā ir stingri aizliegts stāvēt, taču daļa skatītāju nav reaģējusi uz šiem brīdinājumiem.

Liktenīgajā pagriezienā citas sacīkšu mašīnas bija nogāzušas siena ķīpas, uz kurām ar marķējumu bija norādīts pagrieziens. Iespējams, tieši tāpēc Latvijas ekipāža nav piefiksējusi gaidāmo pagriezienu, turklāt avārijas vietā bijis vājš apgaismojums un dažas marķējuma bultas nebija atstarojošas.

Traģēdijā iesaistīta ekipāža Kristaps Telle / Kaspars Grīva, vēsta autosporta portāls "Go4speed.lv".

Negadījumu šobrīd izmeklē policija un Lietuvas Autosporta federācija, lai noskaidrotu notikušā cēloņus un detaļas. Lietuvas "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka par negadījumu ir ierosināta krimināllieta par nonāvēšanu aiz neuzmanības.

Jau rakstījām, ka mediķi pēc negadījuma apstiprinājuši 21 gadus veca vīrieša nāvi, bet vēl cietuši ir 20 cilvēki. 14 personām sniegta medicīniskā palīdzība, seši cilvēki cietuši smagi. Vēlāk mediķi paziņoja, ka smagi cietušo stāvoklis ir stabils un viņu dzīvība nav apdraudēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!