Foto: Publicitātes foto

Marokas rallijs būs sacensību debija "The Dacia Sandriders" komandai. Nasers Al-Atija, Kristīna Gutjeresa un Sebastjēns Lēbs ar stūrmaņiem no 6. līdz 11. oktobrim piedalīsies "Rallye du Maroc", kas ir FIA Pasaules rallijreida čempionāta šī gada sezonas izšķirošās sacīkstes un piemērots treniņbrauciens komandai, gatavojoties Dakara rallijreidam janvārī.

"The Dacia Sandriders" šovasar ir pamatīgi izmēģinājuši "Ultimate" kategorijas "Sandriders" Lielbritānijā, Francijā un Marokā, un nu viņu mērķis ir visas šīs vērtīgās atziņas likt lietā sacīkstēs, kuras dēvē par miniatūro Dakaru – autosporta lielāko pārbaudi gan pilotam, gan automašīnai.

Lai gan "Rallye du Maroc", kuru kopējā distance ir 2468 kilometri, "Dacia" komandai ir pirmās sacīkstes, tās braucējiem un apkalpei ir pieredze ar Āfrikas rallijreida sacīkstēm iepriekšējās sezonās. Tas komandai rada nozīmīgu pamatu, no kura atsperties. Al-Atija, pieckārtējs Dakaras rallija uzvarētājs, 2021. gadā guva uzvaru arī "Rallye du Maroc.

6. oktobrī viss sāksies ar priekšsacīkstēm Marākešā uz Rietumiem no Marokas un 11. oktobrī noslēgsies Mengubā Buarfā valsts ziemeļaustrumos – šīs sacīkstes ir vienas vienīgas smilšu kāpas, akmeņaini klajumi, rupjas grants posmi un cepinošs karstums. No kopējās distances 2468 kilometriem 1512 kilometri jābrauc uz laiku – tas parāda gaidāmā "The Dacia Sandriders" komandas izaicinājuma intensitāti.

Jau rakstījām, ka rumāņu autoražotājs "Dacia" atklājis "Sandrider" – prototipu, ar kuru no 2025. gada "Dacia Sandriders" komanda brauks Dakaras rallijā un Pasaules rallijreida čempionātā. Iedvesmai izmantojot 2022. gada "Dacia Manifesto" konceptautomobili, "Sandrider" tiks pielāgots, lai ar to brauktu vadošajā "Ultimate T1+" kategorijā.

Dalība autosportā ir veids, kā "Dacia" pārbauda savu spēkratu tehnoloģijas visskarbākajos apstākļos – īpaši tas attiecas uz apņemšanos nodrošināt lētu dekarbonizāciju – "Sandrider" darbinās ar "Aramco" ražoto sintētisko degvielu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!