Kāds aculiecinieks, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē Utenas ralliju vēroja tieši liktenīgajā līkumā, publicējis video, kurā redzamas visas todien šajā pagriezienā notikušās rallija braucēju avārijas. Viena no tām skaidri apliecina versiju, ka pirms traģiskās avārijas cita ekipāža notrieca siena ķīpu ar pagrieziena zīmi.

Video redzams, ka šajā līkumā avarēja jau pats pirmais rallija automobilis – drošības mašīna jeb tā saucamā "nullīte". Pirms sacensību braucējiem trasi pārbaudošā ekipāža šajā līkumā "neierakstījās" un izbrauca pa grāvi, turklāt tas notika vēl diennakts gaišajā laikā.

Savukārt jau tumsā kāda cita sacīkšu ekipāža šo līkumu neizbrauca pa optimālo trajektoriju un ar automobiļa sāniem grāvī iegāza milzīgo siena ķīpu, uz kuras bija piestiprināta pagrieziena zīme. Šis sacīkšu auto spēja no grāvja izbraukt pašu spēkiem un turpināt sacensības.

Diemžēl nākamā ekipāža – Latvijas rallija pilots Kristaps Telle un stūrmanis Kaspars Grīva – šajā līkumā, kurā vairs nebija siena ķīpas ar pagrieziena zīmi, diemžēl aizbrauca taisni un ietriecās skatītājos, kuri saskaņā ar rallija noteikumiem nedrīkstēja atrasties līkuma ārmalā.

Jau rakstījām, ka negadījumā gāja bojā viens cilvēks, bet vēl 14 tika ievainoti.

Abi Latvijas rallija braucēji ir atgriezušies Latvijā, un šobrīd nav informācijas, ka viņiem būtu izvirzītas kādas apsūdzības, sarunā ar aģentūra LETA sacīja Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) viceprezidents Jānis Krastiņš.

Lietuvas "Delfi" ziņoja, ka amatpersonas saistībā ar traģisko negadījumu ir sākušas pirmstiesas izmeklēšanu pēc Lietuvas Kriminālkodeksa 132. panta 3. daļas par nonāvēšanu aiz neuzmanības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!