Foto: AP/Scanpix/LETA / Publicitātes foto

Izsolē tiks pārdots pēdējais Mihaela Šūmahera "Ferrari" sacīkšu auto. Tieši ar šo sacīkšu formulu Šūmahers pēdējo reizi startēja kā šīs komandas pilots. Izsole, kurā F-1 bolīdu varēs iegādāties jebkurš interesents, notiks novembrī "Sotheby's". Šī "Ferrari" formula izstrādāta speciāli 2006. gada sezonai, kas Šūmaheram bija pēdējā itāļu komandā. Nākamajā gadā šo formulu pilotēja jau cits leģendārs sacīkšu braucējs – Kimi Raikonens.

2006. gadā pie "Ferrari 248" stūres Mihaels Šūmahers izcīnīja piecas uzvaras, ieguva trīs otrās vietas, kā arī nodrošināja četrus ātrākos apļus. Turklāt ar šo formulu Šūmahers ieguva pirmo vietu Vācijas "Grand Prix" izcīņā. Šī uzvara sportistam bija pēdējā viņa dzimtenē. Tomēr sezonas izskaņā vācietis zaudēja čempiona titulu Fernando Alonso, kurš pārstāvēja "Renault". Šis bolīds kļuva par 66. sacīkšu formulu Šūmahera karjerā.

Ja Šūmaheram šis bija pēdējais "Ferrari", tad Kimi Raikonenam tas bija pirmais. Tuvojoties 2007. gada beigām, šī formula tika izņemta no sacensībām un pēc tam pārdota kādam vārdā nenosauktam kolekcionāram. Kopš tā laika automašīna atradās tā paša kolekcionāra rokās. Šajā laikā F-1 bolīds tikai dažas reizes tika aizvests uz trasi, lai piedalītos privātās sacīkstēs "Ferrari" ražotāja trasē. Tādējādi atklātā pārdošanā Šūmahera "Ferrari 248" parādījies pirmo reizi.

Pagājušā gada jūlijā pārdošanā parādījās vēl viens Mihaela Šūmahera sacīkšu bolīds. Toreiz izsolē tika piedāvāts "Ferrari F2001b", kuru slavenais sacīkšu braucējs pilotēja 2002. gadā. Tas tika pārdots par 14,8 miljoniem ASV dolāru. Aptuveni par tādu pašu summu "Sotheby’s" plāno pārdot arī 2006. gada formulu.

Šūmahers karjeras laikā septiņas reizes triumfēja F-1 čempionātā, kas ir visu laiku labākais sasniegums. Divus čempiona titulus viņš izcīnīja, braucot "Benetton" vienībā, bet piecus ieguva, pārstāvēdams "Ferrari". Pirmo reizi Šūmahers no F-1 aizgāja 2006. gadā, bet 2010. gadā atgriezās, lai trīs sezonas aizvadītu "Mercedes" komandā, kur vērā ņemamus panākumus gan neguva. Savas karjeras laikā Šūmahers sacīkstēs triumfēja 91 reizi.

Šūmahers 2013. gada decembra izskaņā, slēpojot Francijas kūrortā Meribelā, piedzīvoja kritienu un atsita galvu pret akmeni, kā rezultātā tika gūta nopietna galvas trauma. Kopš tā laika viņš sabiedrībā vairs nav iznācis un ārstēšanos turpina mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!