Foto: AFP/Scanpix/LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās septītais "Formula E" čempionāta posms, kurā uzvaru izcīnīja Mičs Evanss no "Jaguar" komandas, bet "IndyCar" ceturtajā posmā pārliecinošu uzvaru guva Aleksandrs Rosi ("Andretti Autosport").

"Formula E" posms Romas ielās iesākās ar Andrā Loterera izcīnīto pirmo starta pozīciju kvalifikācijā, un sacensību sākumā viņš šo pozīciju saglabāja. Pirmajā aplī vienā no līkumiem pēc Hosē Marijas Lopesa avārijas izveidojās sastrēgums, tāpēc sacensības tika apturētas. Pēc sacensību atsākšanās sākās cīņa par līderpozīciju starp Lotereru un Evansu, līdz beidzot Evans ar ļoti riskantu manevru tika garām un izvirzījās līderpozīcijā, kuru nosargāja līdz sacensību beigām. Trešo vietu izcīnīja Stofels Vandurns ("HWA Racelab").

Līdz ar to šajā "Formula E" sezonā katrā no septiņiem posmiem ir cits uzvarētājs. Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 65 punktiem ir Žeroms D'Ambrosio ("Mahindra"), kurš par vienu punktu apsteidz Antonio Feliksu da Kostu ("BMW Andretti"), kuram 64 punkti. Loterers ir trešais ar 62 punktiem, savukārt Evanss ar 61 punktu ir ārpus TOP3.

"IndyCar" ceturtajā posmā Longbīčā Rosi kvalifikācijā izcīnīja pirmo pozīciju, un sacensībās viņš savu līderpozīciju diezgan droši nosargāja. Pēc boksu apmeklējumiem Džosefs Ņūgārdens ("Penske") un Vils Pauers ("Penske") apsteidza otrajā vietā esošo Skotu Diksonu ("Chip Ganassi"). Vēlāk Pauers un Diksons trasē sadalīja pēdējo pakāpienu uz goda pjedestāla, un Diksons šajā duelī bija veiksmīgāks.

Pēc četriem posmiem kopvērtējumā Ņūgārdens ir līderpozīcijā ar 166 punktiem, Rosi ar 138 punktiem ir otrajā vietā, bet Diksons ierindojas trešajā vietā ar 133 punktiem. Iepriekšējā posma uzvarētājs Takuma Sato ir ceturtais ar 116 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!