Foto: Publicitātes foto
Dakāras rallija komanda "Kreda", kurā lietuvieša pilota Antana Jukņeviča stūrmanis būs latvietis Didzis Zariņs, veiksmīgi izturējusi Covid-19 pārbaudi un var startēt Dakāras rallijreidā, kas sāksies 2022. gada 2. janvārī.

Dakāras rallijā tiek ievēroti stingri Covid-19 drošības pasākumi, lai izslēgtu inficēšanos ar Covid-19 sportistu vidū. Lai varētu veikt "Kreda" komandas sertifikāciju Dakāras rallijam, komandas sportistiem, kā arī tās pārstāvjiem bija jāievēro stingras drošības un testēšanas prasības. Vienības pārstāvjiem bija nepieciešams veikt Covid-19 testēšana pirms un uzreiz pēc ierašanās Saūda Arābijā, kā arī ir nepieciešama Covid-19 vakcinācija, lai varētu kvalificēties Dakāras rallijam. Sportistiem un pārstāvjiem ir stingri jāievēro epidemioloģiskie drošības pasākumi un jālieto sejas aizsargmaskas visā nometnes teritorijā.

"Dakārā esam veiksmīgi izturējuši Covid-19 pārbaudi. Epidemioloģiskā drošība šeit tiek uztverta ļoti nopietni, jāievēro visas epidemioloģiskās drošības prasības, jo tiklīdz būs pozitīvs Covid-19 tests, tā konkrētajai komandai Dakāra būs beigusies. Uz katra stūra ir rokas dezinfekcijas stendi, ieejot viesnīcā uzreiz tiek iedotas pie durvīm sejas aizsargmaskas, ja kāds ir aizmirsis," saka Zariņš. "Komandas stingri ievēro noteikumu un tiešām nepārkāpj tos, jo uz spēles ir liktas pārāk lielas likmes, visi grib sasniegt finišu un neviens nevēlas izstāties dēl pozitīva Covid-19 testa. Mēs esam veiksmīgi izturējuši visu testēšanu un saņēmuši negatīvus analīžu rezultātus, tas ir pirmais solies, lai tiktu uz komandas sertificēšanu un kvalificētos startam".

Dakāras rallijs šoreiz norisināsies Saūda Arābijā un komandām starts sāksies 2022. gada 2. janvārī.

Dakāras rallijs notiek kopš 1979. gada un tikai atcelts vienu reizi 2008. gadā politisku apstākļu dēļ. Vēsturiski rallijs notika maršrutā Parīze-Dakāra, bet dažādu apstākļu dēļ pēdējos gados vietas tiek mainītas no Eiropas un Āfrikas uz Dienvidameriku, bet šoreiz tas norisināsies Saūda Arābijā.

21. gadsimta sākumā vairāki latviešu autosportisti ar dažādām sekmēm ir piedalījušies šajās izaicinošajās sacensībās. Latviešu labākais sasniegums Dakāras rallijā ir motobraucēja Jāņa Vintera izcīnītā sestā vieta 2007. gadā. Latvieši bija pirmie, kas aizveda elektroauto ("OSCar EO") uz Dakāras ralliju. Elektrisko rallija auto vadīja Andris Dambis, bet stūrmanis bija Māris Saukāns. Iepriekšējo reizi Latvijas pārstāvji Dakārā startēja pirms desmit gadiem.

Didzis Zariņš Dakāras rallijā ir piedalījies piecas reizes, bet labākā izcīnītā pozīcija ir 26. vieta kopā ar Andri Dambi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!