ASV formulu čempionāta "IndyCar" sezona svētdien iesākās Sentpītersbērgā, un jau pirmajās sacensībās risinājās dramatiska cīņa par uzvaru, kas noslēdzās ar Romēna Grožāna un Skota Makloglina avāriju.

Abi piloti ilgāku laiku turējās vadošajās pozīcijās, bet tad sākās noslēdzošie boksu apmeklējumi. Vispirms boksos devās Grožāns, bet drīz pēc tam arī Makloglina devās pēc degvielas un jaunām riepām. 28 apļus pirms finiša Makloglins trasē atgriezās ar neuzsildītām riepām, bet Grožānam riepas jau bija darba temperatūrā. Treses ceturtajā pagriezienā francūzis centās viņu apdzīt pa ārmalu, bet Makloglins nespēja sabremzēties, iebrauca pa dziļu pagriezienā un nobloķēja riteņus. Abu mašīnas saskārās, un abi ietriecās aizsargbarjerā.

Grožāns uzreiz izstājās, bet Makloglins spēja turpināt sacensības. Viņš saņēma sodu un finišēja 13. vietā.

"Es vienkārši pieļāvu kļūdu," teica Makloglins. "Es centos braukt pārāk ātri ar aukstām riepām, man nebija tādas saķeres kā iepriekš. Manas mašīnas riteņi sabloķējās, mēs sadūrāmies un ietriecāmies aizsargbarjerā. Es atvainojos, es parasti šādi nerīkojos," teica Makloglins.

"To, kas notika, var redzēt televīzijā, tāpēc nevēlos sīkāk iztirzāt," teica Grožāns. "Esmu ļoti sarūgtināts, un ceru, ka tiks pielaboti sacensību noteikumi."

Abu līderu sadursmi izmantoja Markuss Ēriksons, kurš izcīnīja uzvaru sezonas atklāšanas sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!