Montekarlo rallijas ir viens no senākajiem un atpazīstamākajiem autosporta pasākumiem pasaulē. Jau kopš 1911. gada šajās sacensībās, cīnoties ar mainīgiem un bieži vien nelabvēlīgiem laika apstākļiem un sarežģītu trasi, kura vijas caur kalnu serpentīniem, tajā startējuši pasaules labākie autoražotāji un sacīkšu piloti.

Savukārt kompānijas "Škoda" saikne ar autosportu ir pat vēl senāka. Tā datējama ar 1901. gadu, kad Mlada Boļeslavas pilsētā radītais "Laurin & Klement" piedalījās auto maratonā Vīne – Monte Carlo. Jau vēlāk "Škoda" ar saviem sporta automobiļiem vairākas reizes atgriezusies šajā pilsētā un plūkusi uzvarētāja laurus Montekarlo rallijā.

Šoreiz studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" aplūko divus kompaktus "Škoda" pilsētniekus "Kamiq" un "Scala", kuru virsbūvi rotā leģendārā "Monte Carlo" simbolika. Un šajā braucienā raidījums dodas ar vienu no jaunākajiem un tajā pašā laikā talantīgākajiem Latvijas rallija pilotiem – Mārtiņš Sesks pirms sižeta filmēšanas bija atgriezies no FIA Eiropas rallija čempionāta posma Polijā, kur absolūtajā vērtējumā izcīnīja pirmo vietu. Bet šonedēļ viņam jau nākamais starts tepat Latvijā – ERC posmā "Rally Liepāja".

Arī šajās sacensībās viņš startē ar "Škoda Motorsport" būvētu "Fabia R5" rallija auto. Pirmajā ERC sezonas posmā Portugālē Latvijas ekipāža ierindojās 12.pozīcijā, bet otrajā etapā Kanāriju salās ieņēma devīto vietu. ERC čempionātā šosezon plānoti astoņi posmi, ceturto no tiem tagad uzņemot Latvijai.

Droši vien daudziem Montekarlo asociējas ne tikai ar autosportu, bet arī ar greznību un pārticību. "Škoda" gadījumā šīs modifikācijas spēkrati sevī apvieno abas šīs pasaules. Bagātīgs aprīkojums jau standarta komplektācijā, kas papildināts ar sportiskiem akcentiem, ir "Škoda Monte Carlo" vizītkarte.

Abi raidījumā redzamie testa automobiļi ir aprīkoti ar "Volkswagen" grupā radīto 1,5 TSI turboputes benzīna dzinēju, kas attīsta 150 ZS jaudu un ir sapārots ar 7-pakāpju DSG ātrumkārbu. Un, ņemot vērā faktu, ka šis pats motors tiek uzstādīts arī krietni lielākos "Škoda" vai VW modeļos, šie divi kompaktnieki nevar sūdzēties par dinamikas trūkumu. Protams, tie nav zemi rībinoši superkāri, bet ikdienas satiksmē par sevi neliks vilties.

Par Mārtiņa Seska iespaidiem pēc Montekarlo rallija, "Škoda" automobiļiem un nākotnes plāniem, skaties video sižetā!

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !