Foto: Publicitātes foto
Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži sestdien Ziemeļīrijā izcīnīja ceturto vietu pasaules motokrosa ekipāžu čempionāta posmā.

Sezonas desmitajā posmā 17 gadus vecie brāļi piektdien kvalifikācijā savā braucienā izcīnīja otro vietu, zaudējot tikai nīderlandieša Etjēna Baksa un čeha Ondržeja Čermāka ekipāžai.

Sestdien pirmajā braucienā Lielbārži lielu tā daļu pavadīja otrajā vietā, taču finišā ierindojās trešajā pozīcijā, atpaliekot no Baksa ekipāžas un Beļģijas braucēja Marvina Vanlušena ar "kantētāju" Nikolā Musē no Francijas.

Otrajā braucienā Latvijas ekipāža pēc starta ieņēma sesto vietu, bet divus apļus līdz finišam pakāpās uz piekto pozīciju, kuru Lielbāržiem izdevās nosargāt līdz par brauciena beigām.

Divu braucienu summā latvieši tika pie 36 punktiem un posmu noslēdza ceturtajā vietā, kamēr pirmo vietu ar 47 punktiem ieņēma Vanlušens un Musē, apsteidzot Baksu un Čermāku, kuriem bija tāds pats punktu skaits.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirmo vietu ar 399 punktiem ieņem Vanlušens ar Musē, otrie ar 381 punktu ir Bakss un Čermāks, bet labāko trijnieku noslēdz nīderlandieši Kūns Hermanss un Bens van den Bogārts ar 345 punktiem.

Latvieši ar 236 punktiem ieņem sesto vietu.

Šosezon pasaules čempionātā kopā ar atcelto posmu Kramolīnā paredzēti 14 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!