Foto: EPA/Scanpix/LETA

"Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien nodrošināja pirmo starta vietu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 12.posmā - Beļģijas "Grand Prix" -, lai gan kvalifikācijā ātrākais bija meistarsacīkšu līderis Makss Verstapens.

Slapjajā trasē notikušajā kvalifikācijā Verstapens aptuveni septiņus kilometrus garo apli veica vienā minūtē un 46,168 sekundēs. Tiesa, par pārnesumkārbas maiņu nīderlandietis saņems piecu starta vietu sodu un svētdiena sacīksti sāks no trešās rindas.

Leklērs "Red Bull" pilotam zaudēja 0,820 sekundes, taču tika pie iespējas startēt no pirmās rindas, kur viņam blakus būs Verstapena komandas biedrs Serhio Peress. Otrajā rindā būs Lūiss Hamiltons ("Mercedes") un Karloss Sainss juniors ("Ferrari"), bet blakus Verstapenam no piektās vietas braucienu sāks Oskars Pjastri ("Mercedes").

Džordžs Rasels ("Mercedes") un Fernando Alonso ("Aston Martin") noslēdza pirmo devītnieku.

"Red Bull" pārnesumkārbas maiņu izvēlējās veikt Beļģijā, jo Spa trasē ir labākas apdzīšanas iespējas, kā to pērn pierādīja Verstapens, kurš no 14.vietas startā aizcīnījās līdz uzvarai.

Pirms tam notika treniņbrauciens, kurā ātrākais bija Sainss, pirmajā trijniekā iekļūstot arī "McLaren" braucējiem Pjastri un Lendo Norisam.

Sestdien būs sprinta kvalifikācija un sprints, bet Beļģijas Lielās balvas izcīņa gaidāma svētdien.

Kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Verstapens, kurš sakrājis 281 punktu. Otrais ar 171 punktu ir Peress, bet Alonso ar 139 punktiem ieņem trešo pozīciju, par sešiem punktiem apsteidzot Hamiltonu.

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!