Elektrisko automašīnu čempionātā "Formulā E" par pasaules čempionu aizvadītajā nedēļas nogalē sacensībās Londonā kļuva brits Džeiks Deniss no "Avalanche Andretti" komandas, savukārt komandu kopvērtējumā labākā bija "Envision Racing".

Deniss pasaules čempiona titulu nodrošināja sestdien, kad Londonā risinājās pirmās no divām sacensībām "ExCel" centrā ierīkotajā trasē. Avārijām un notikumiem bagātajā sacīkstē Deniss izcīnīja otro vietu, bet viņa konkurents cīņā par titulu Niks Kesidijs izstājās pēc sadursmes ar komandas biedru "Envision Racing" vienībā Sebastjanu Buemī.

Šajās sacīkstēs uzvarēja Mičs Evanss no "Jaguar" vienības, bet Buemī kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena. Sacensību beigu daļā divas reizes tika parādīti sarkanie karogi. Smagu avāriju piedzīvoja Saša Fenestrass no "Nissan", bet pēc atkārtota starta vienā no pagriezieniem pēc divu mašīnu sadursmes izveidojās pamatīgs sastrēgums.

Deniss kļuva par pirmo Lielbritānijas autosportistu, kurš uzvarējis "Formula E" kopvērtējumā. Šī bija pirmā sezona, kad "Formule E" piloti startē ar trešās paaudzes mašīnām, kas ir jaudīgākās un efektīgākās čempionāta vēsturē.

Svētdien notiekošajās otrajās sacīkstēs Londonā, kas bija arī sezonas noslēdzošais posms, uzvarēja Kesidijs, kas sekmēja "Envision Racing" uzvaru komandu vērtējumā. Svētdienas sacīkstes ietekmēja pamatīgs lietus, tāpēc sacīkstes sākās pusotru stundu vēlāk nekā plānots.

Evanss izcīnīja otro vietu, bet jaunais čempions Deniss sezonu noslēdza uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Deniss sezonas kopvērtējumā uzvarēja ar 229 punktiem, Kesidijs iekrāja par 30 punktiem mazāk, bet Evansa kontā bija 197 punkti. Savukārt komandu vērtējumā "Envision Racing" bija labākā ar 304 punktiem, "Jaguar" ierindojās otrajā vietā ar 292 ppunktiem, bet "Avalanche Andretti" bija trešā ar 252 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!