Foto: Dace Teibe
Šajā nedēļas nogalē, 5. un 6.augustā Lietuvā, "Nemuno Žiedas" trasē notiks Baltijas čempionāta motošosejā trešais posms, kas paralēli būs arī ieskaite Lietuvas, Latvijas, kā arī Igaunijas čempionāta posmam motošosejā.

Pieteikumu uz godalgām un, iespējams, pat jaunu trases rekordu ir pieteicis spēcīgs motošosejas sportists no Anglijas – Leons Džīkoks –, kurš ir 2022. gada Lielbritānijas "Superbike" čempionāta (British Superbike Championship) un 2023. gada "North West 200" "Rookie" klases dalībnieks. "North West 200" sacensības bieži ir pielīdzināmas pasaules bīstamākajām motošosejas sacensībām "Isle of Man TT".

Leona lielākais konkurents šajās sacensībās būs vairākkārtējs trases rekorda īpašnieks – Šarūns Plads, kura pēdējais trases rekords tiks uzstādīts 2022. gadā – 1:09.658.

Šī trase ir viena no Baltijas ātrākajām trasēm, kur vidējais ātrums motobraucējiem ir ap 170 km/h, bet maksimālais braukšanas ātrums sasniedz ap 250 km/h.

Jaudīgākajā "Superbike" klasē Baltijas čempionāta kopvērtējumā pirmo vietu pašreiz ieņem lietuvietis Šarūns Plads, otro vietu Hanno Velts no Igaunijas, bet trešā vietā ierindojies Latvijas sportists Mārcis Pirtnieks, kurš Latvijas čempionātā šobrīd ieņem pirmo vietu, aiz sevis otrā vietā ar trīs punktu atstarpi atstājot Sergeju Paņevinu.

Tāpat ļoti labus rezultātus šosezon ir uzrādījis B1200 klases sportists Ģirts Zariņš, Latvijas čempionātā izvirzoties līderpozīcijā, bet Baltijā ierindojoties otrajā vietā. C1200 klasē otro vietu Baltijas čempionātā ieņem pašmāju sportists Dāvis Briedis.

Arī šogad Baltijas čempionātā paralēli notiek komandu ieskaites vērtējums, pēc aizvadītiem diviem posmiem pirmajā vietā atrodas "Vihur Motosport", otrā vietā "SK Suzuki Team Estonia", bet "Pladas racing" ieņem trešo vietu. "SFRT Motosports", kas bija pagājušā gada uzvarētāja, šobrīd atrodas sestajā vietā un ir vienīgā komanda no Latvijas, kura iekļuvusi pirmajā desmitniekā.

Pasākuma pirmajā dienā notiks "CR Moto" organizētais "Track Day", kur pasākuma dalībniekiem būs iespēja izmēģināt sava motocikla spēkus trasē kopā ar citiem braucējiem, satikt domubiedrus un moto entuziastus, bet dienas noslēgumā notiks "Street" (ielas) klases sacensības, kur braucēji ar saviem ikdienas, ielas motocikliem var pamēģināt savas spējas drošā vidē – trasē, un dāmu klases sacensības.

Tāpat pasākuma pirmajā dienā Baltijas čempionāta posma dalībniekiem tā būs iespēja uzlabot savus rezultātus un cīnīties par godalgotajām vietām pirms pārējiem posmiem. Pasākuma vietā tiks nodrošināta tiesnešu-drošības uzraugu klātbūtne, kā arī apsardzes un ātrās palīdzības uzraudzība.

Gan "Track Day", gan Baltijas čempionāta posms tiek dalīts gan dažādās klasēs atkarībā no motocikla tipa, gan pēc motocikla motora tilpuma. Katras klases dalībniekiem ir paredzēti vairāki braucieni, jo visiem sportistiem ir iespēja iesildīties un patrenēties, kā arī katrs no viņiem veic vairākus apļus pa trasi savā kvalifikācijas braucienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!