Foto: AP/Scanpix/LETA

Spānis Horhe Martins pēc uzvaras svētdien pasaules motošosejas čempionāta Japānas "Grand Prix" sacensību "MotoGP" klasē vairs tikai trīs punktus atpaliek no čempionāta līdera itāļa Frančesko Banjajas.

Japānas "MotoGP" sacensībās, kuras uz brīdi pārtrauca lietus, Martins, startējot no "pole position", spānis jau sestdien, izcīnot trešo uzvaru sprintā pēc kārtas un piekto – sezonā, līdz astoņiem punktiem bija samazinājis atstarpi no Banjajas.

"Ducati" braucējs Banjaja ierindojās otrajā vietā, piekāpjoties Martinam ("Prima Pramac"), bet trešo vietu ieņēma seškārtējais pasaules čempions spānis Marks Markess ("Honda"), kurš šogad pirmo reizi kāpa uz goda pjedestāla.

24 apļus garās sacīkstes sākās ar mākoņainām debesīm, un neliels lietus drīz kļuva spēcīgāks, trasei kļūstot slidenai, un lielākā daļa braucēju drīz vien devās boksos, lai nomainītu riepas.

Martins un Banjaja atgriezās sacīkstē kā līderi, bet organizatori apturēja sacīkstes, kad līdz finišam bija atlikuši 12 apļi.

Pēc mēģinājuma atsākt sacīkstes ātri vien sarkanie karogi parādījās atkal, un braucējiem tika sadalītas vietas atbilstoši viņu pozīcijām sacīkšu apturēšanas brīdī, saņemot punktus kā par visu aizvadītu sacīksti.

2022.gada Japānas "Grand Prix" uzvarētājs no Austrālijas Džeks Millers (KTM) ieņēma sesto vietu, bet DĀR sportists Breds Binders, kurš piektdien treniņā sasniedza jaunu Motegi trases apļa rekordu, nefinišēja, izstājoties pēc pieciem veiktiem apļiem.

Martins sestdien Bindera rekordu laboja, apli veikdams minūtē un 43,198 sekundēs.

Pēc 14 no 20 posmiem Banjaja sakrājis ar 319 punktus, par trim punktiem apsteidzot Martinu, bet 265 punkti ir Itālijas motobraucējam Marko Beceki ("Mooney VR46"), kurš svētdien finišēja ceturtais.

Pērn pirmo reizi karjerā par čempionu kļuva Frančesko Banjaja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!