Foto: EPA/Scanpix/LETA

Itālijas motosportists Frančesko Banjaja svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta 15. posma - Indonēzijas "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā "MotoGP" klasē un atguva līderpozīciju, kuru uz vienu dienu bija pārņēmis svētdien kritienu piedzīvojušais Horhe Martins.

Sestdien sprintā izcīnītā uzvara Martinam ("Prima Pramac") ļāva no Banjajas pārņemt pirmo vietu kopvērtējumā un arī svētdienas sacīksti spānis sāka teicami, no sestās vietas startā jau pirmajā līkumā kļūstot par līderi.

Martins strauji attālinājās un jau šķita, ka nekas neliegs viņam uzvarēt un nostiprināt vadību čempionātā, tomēr sacīkstes viducī viņš piedzīvoja kritienu un izstājās. Par līderi kļuva viņam aiz muguras braukušais tautietis Maveriks Vinjaless ("Aprilia"), taču astoņus apļus pirms finiša Banjaja ("Ducati Lenovo") viņu apsteidza.

Pēdējos līkumos Banjaja teju izlaida no rokām uzvaru, viņam sekoja Vinjaless, kurš ciešā cīņā ar Fabio Kvartararo ("Monster Energy Yamaha") nosargāja otro vietu.

Pēc 15 no 20 posmiem Banjaja sakrājis ar 346 punktus, par 18 punktiem apsteidzot Martinu, bet 283 punkti ir Itālijas motobraucējam Marko Beceki ("Mooney VR46"), kurš svētdien finišēja piektais.

Pērn pirmo reizi karjerā par čempionu kļuva Frančesko Banjaja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!