Foto: Red Bull

19. novembrī pēc 41 gada pārtraukuma autosporta karaliene F-1 iegriezīsies "grēku pilsētā" – Lasvegasā norisināsies F-1 "Vegas Grand Prix" izcīņa. Tā kā F-1 sacīkstes Lasvegasā nav notikušas vairāk nekā četrdesmit gadus, to norisei būvē jaunu trasi pilsētas centrā, kas ir izraisījusi ne tikai iedzīvotāju neapmierinātību un līdzjutēju bažas par iespaidīgajām biļešu cenām, bet arī atņēmusi viena strādnieka dzīvību.

"Runājot ar pilsētas iedzīvotājiem, varētu noprast, ka daudzi nemaz nevēlās, lai sacīkstes notiktu," vēsta "jalopnik.com". Uz vairākiem gājēju tiltiem, kas ļauj pārredzēt arī topošo F-1 trasi un ir populāra tūristu fotografēšanās vieta, ir izvietoti skatu bloķējoši stikla paneļi, kuri ir aplīmēti ar skatu sedzošām līmplēvēm, kas gan iedzīvotājiem, gan tūristiem ir raisījusi neapmierinātību. Novembra sākumā jau tika ziņots, ka iedzīvotāji ir sadumpojušies un noplēsuši daļu no uzlīmēm, ar ko ir aplīmēti stikla paneļi.

Trase vīsies cauri pilsētas centram gar daudzām apskates vietām un pasaulslaveniem kazino. Viena apļa garums būs 6,2 kilometri, bet kopā 50 apļu laikā braucēji veiks 310 km. Tiek sagaidīts, ka klātienē šo posmu vēros aptuveni 300 tūkstoši skatītāju.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!