Otrdien, 19. martā soctīklus ātri pāršalca video ar pārgalvīgu jauniešu rīcību – ar "Audi" universāli pa šoseju tie traucās 240 km/h ātrumā un tādā pašā ātrumā iebrauca arī Tīnūžos. Tikai par mata tiesu joņojošajā spēkratā braucošie izvairījās no traģēdijas, sadursmes vietā izvēloties grāvmalu.

Kā redzams pašu jauniešu iemūžinātajā video, jautra kompānija ar "Audi" traucas pa šoseju vairāk nekā 200 km/h ātrumā. Pārsteidzoši, ka to visu filmē pats autovadītājs: vienā rokā tur tālruni, bet otrā – stūri. Pat tad, kad priekšā draudēja sadursme, autovadītājs telefonu malā nelika, bet turpināja filmēt un stūrēt ar vienu roku.

Ātrumu palielinot no 220 līdz 240 km/h, automobilis iebrauca Tīnūžos, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h. Līdzbraucēji jau sajuta, ka tas var nelabi beigties un aicināja vadītāju bremzēt: "Bremzē! Pilsēta! 230!" Autovadītājs viņus neklausīja un turpināja akseleratora pedāli spiest grīdā.

Tomēr aiz līkuma parādījās neparedzētais – priekšā brauc kravas automobilis un tam pa pretējo joslu garām brauc cits kravas auto. "Audi" vadītājs sāka strauji bremzēt un tikai pēdējā brīdī ar aptuveni 80 km/h ātrumu pa pretējo joslu rāva iekšā grāvī, jo pa pretējo joslu joprojām turpināja braukt citi transportlīdzekļi. Brīnumainā kārtā autovadītājam izdevās "izstūrēt" ar vienu roku, tiesa, aizķerot ar sānskata spoguli citu automobili.

Pēc izvairīšanās no pamatīgākām ziepēm, jaunieši piestāja ceļa malā un joprojām jūsmīgi filmēja savu "Audi", demonstrējot pārkarsušās bremzes, no kurām nāca garaiņi.

Video sižetā ir daļēji redzama "Audi" numurzīme, kas sākas ar "LI-6…", tādēļ policijai nevajadzētu būt grūtībām šo automobili izskaitļot. Valsts policija (VP) portālu "Delfi" informēja, ka ir nodevusi šo informāciju atbilstošajai VP struktūrvienībai un konkrētais gadījums tiks izvērtēts. VP aicina atsaukties notikušā aculieciniekus, zvanot pa tālruņa numuru 67829185 vai 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!