Svētdien, 30. jūnijā, Balvu novada Rugājos notika ceļu satiksmes negadījums, ko izraisīja dzērājšoferis 2,4 promiļu reibumā, ietriecoties Latvijas vadošās sprinteres Guntas Vaičules "Škoda" automobilī.

Atceļā no Latvijas čempionāta vieglatlētikā, kur viņa izpildīja Parīzes olimpisko spēļu normatīvu, sapni par Parīzi gandrīz nogalināja dzērājs pie stūres, vēsta LTV1 raidījums "Panorāma".

Dzērājšoferis ietriecās "Škoda" sānā, kā rezultātā automobilis apmetis četrus piecus kūleņus. Lai arī negadījumā automobilis ir apskādēts no visām pusēm, par laimi, pasažieri smagi necieta.

Pēc avārijas dzērājšoferis iebēdzis mežā. Viņu meklēja gan cietušie, gan viņa draugi, gan arī dzīvesbiedre, ar kuras automobili dzērājs bija izraisījis avāriju. Policija notvertā dzērājšofera izelpā konstatēja 2,4 promiles alkohola.

Vaičules vīrs ir vīlies, ka dzērājšofera draugi viņu aizstāvējuši. Pēc viņa domām, šāds negadījums nebūtu noticis, ja līdzcilvēki, kas atpūtās kopā un lietoja alkoholu, būtu atbildīgāki un nepieļautu iereibušā sēšanos pie stūres. Dzērājšoferis bija braucis pa taisno no ballītes.

Pati sprintere Gunta negadījumā sadūrusies ar stikliem un ir mazi nobrāzumi, savukārt vīra Mārtiņa tante slimnīcā nogādāta ar lūzumiem.

Valsts policijā televīzijai apstiprināja, ka dzērājšoferis ir atpazīts un savu vainu atzīst. Kad būs noteikts visu četru avārijā cietušo cilvēku traumu smagums, tad būs skaidrs apsūdzības pants. Šobrīd avāriju izraisījušais autovadītājs ir palaists mājās.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!