Sestdien, 10. augustā, ap pulksten 15 uz Daugavpils šosejas, netālu no Kokneses, kāda autovadītāja pēkšņi nobrauca no ceļa braucamās daļas un sabojāja sava "Nissan" spēkrata priekšējo buferi. Lai arī autovadītāja turpināja braukt tā, it kā nekas nebūtu noticis, aizmugurē braucošais autovadītājs ātri saprata, ka situācija ir nopietna.

Braucot aiz šī transportlīdzekļa, aculiecinieki novēroja, ka mašīna streipuļo pa ceļu, un vadītāja nespēj noturēt taisnu kursu. Situācija kļuva arvien bīstamāka – autobraucēja radīja neskaitāmas bīstamas situācijas uz ceļa. Redzot notiekošo, aculiecinieki ziņoja policijai un sekoja aizdomīgajam transportlīdzeklim.

Lai brīdinātu arī citus satiksmes dalībniekus, aculiecinieki mēģināja pievērst pretimbraucošo vadītāju uzmanību un regulāri ziņoja policijai par savu atrašanās vietu. Viņi turpināja sekot, līdz sagaidīja policijas ekipāžu.

Kad policija apturēja transportlīdzekli, izrādījās, ka vadītāja bija stipri piedzērusies– viņas izelpā tika konstatētas 2,47 promiles alkohola.

Valsts policijā pret sievieti uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Valsts policija aicina vadītājus būt atbildīgiem un nesēsties pie stūres alkohola reibumā! Tāpat policija aicina līdzcilvēkus būt vērīgiem un neļaut saviem draugiem vai tuviniekiem sēsties pie spēkrata stūres alkohola reibumā, sekas šādai rīcībai var būt traģiskas.

Ja redzat autovadītāju, kura braukšanas maniere liecina, ka viņš, iespējams, brauc alkohola reibumā, nekavējoties par to jāziņo policijai, zvanot pa tālruņa numuru 110. Valsts policija izsaka pateicību līdzcilvēkiem, kuri nebija vienaldzīgi un informēja Valsts policiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!