Brīvības gatves un Gustava Zemgala gatves krustojumā gandrīz katrā luksofora ciklā pēc tam, kad gājējiem un velobraucējiem iedegas zaļā gaisma, gājēju pāreju pa Gustava Zemgala gatvi šķērso vēl četras automašīnas, liela daļa no tām ir kravas auto. Pa to laiku velobraucējiem jau paspēj iedegties sarkanā gaisma.

6. augustā video iemūžināts, kā kravas auto gandrīz notrieca sievieti, kas sāka šķērsot brauktuvi, kad viņai iedegās zaļā gaisma. Par laimi, bez traģiskām sekām, jo šoferis sāka bremzēt, un sieviete sadzirdēja bremžu skaņu un apstājās.

Tas tā notiek, jo no stoplīnijas, kur automašīnas iebrauc krustojumā, braucot no Čiekurkalna puses, līdz šai gājēju pārejai ir aptuveni 80 metri, ko ar 50 km/h var pievarēt sešās sekundēs. Ņemot vērā, ka notiek brauktuves remontdarbi un segums ir uzlauzts, tas aizņem vēl daudz ilgāku laiku.

Kā novērst šo bīstamību? Biedrība "Pilsēta cilvēkiem" redz kā minimums trīs iespējas, ko var izdarīt bez krustojuma pārbūves: uzstādīt papildu luksoforu ar balto "Stop" zīmi uz Gustava Zemgala gatves tieši pirms Brīvības gatves brauktuves, lai samazinātu attālumu, kas transportlīdzekļiem jāšķērso pēc tam, kad tie šķērsojuši stoplīniju; pagarināt to brīdi, kad pa Gustava Zemgala gatvi braucošajiem sarkanā gaisma jau deg, bet gājējiem un velobraucējiem – vēl deg; sākumā ieslēgt zaļo gaismu pa Brīvības gatvi braucošajam transportam, bet gājējiem un velobraucējiem – pēc kāda laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!