Pirmdienas pēcpusdienā, 30. septembrī, ap pulksten 16.30 kāds "Audi A4 Avant" autovadītājs uz Jūrmalas šosejas lielā ātrumā strauji apsteidza citus satiksmes dalībniekus un gandrīz ietriecās ceļu norobežojošā drošības barjerā.

Kā redzams aculiecinieka iemūžinātajā video, Kārļa Ulmaņa gatvē, kur šobrīd notiek ceļa remontdarbi un atļautais braukšanas ātrums ir ierobežots pie 50 km/h, pa pirmajām divām joslām brauc samērā daudz automobiļu, kā jau darbadienas beigās.

Pēkšņi no pirmās joslas lielā ātrumā uzrodas "Audi A4" universālis, kas strauji pārkārtojas otrajā joslā un pēc tam tikpat strauji iegriež trešajā joslā, kurā šobrīd notiek remontdarbi. Šāda pārgalvīga un strauja manevra rezultātā "Audi" universālim sanesa aizmugurējo daļu un tas gandrīz ietriecās drošības barjerā.

Kaut arī no braukšanas joslas malā esošajām smiltīm "Audi" sacēla pamatīgu putekļu mākoni un paglābās no pamatīgas avārijas, straujais autovadītājs aizsteidzās tālāk, it kā nekas nebūtu noticis.

Šādu strauju un biežu braukšanas joslas maiņu traktē kā agresīvo braukšanu, par ko policija var piemērot sodu no 70 līdz 280 eiro, kā arī sešus soda punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!