Foto: DELFI Aculiecinieks

Ceturtdien, 3. oktobrī, Rīgā notika jau otrā traģiskā avārija ar motociklu diennakts laikā. Tomēr negadījuma aculiecinieki norāda, ka, neskatoties uz to, ka motociklists brauca pa galveno ceļu, visdrīzāk no šķērsielas izbraukušo koplietošanas platformas "Bolt Drive" automobili tas nemaz neredzēja, jo brauca lielā ātrumā, parāvis priekšējo ratu gaisā.

Pa Pulkveža Brieža ielu braukušais motociklists esot sacenties ar kādu citu motobraucēju, TV3 raidījuma "Degpunktā" žurnālistiem notikuma vietā pastāstījis viens no aculieciniekiem: "Viņš ļoti spēcīgi deva "gāzi", paraujot priekšējo ratu gaisā. Es pie sevis nodomāju – ko viņš dara? Jo šeit ir mašīna! Tā izbrauca (no Mednieku ielas), palaida citus automobiļus, lai pagrieztos pa kreisi. Un viņš vienkārši brauc un – bah! – avārija!"

Abi transportlīdzekļu vadītāji, visticamāk, viens otru nepamanīja. Vīrietis, kurš notikumu redzēja pats savām acīm, vērtē, ka motobraucējs īsi pirms sadursmes krietni vien pārsniedzis pilsētā atļauto braukšanas ātrumu.

"Viņi apsteidza automašīnas, kas pa priekšu brauca. Spieda "gāzi", pacēlās uz viena riteņa, simts procenti viņš turpināja paātrināties. Nu, manuprāt, 80 līdz 100 kilometri stundā. Tātad tas bija vienkārši neizbēgami. Mašīnām nebija, kur likties. Otrs motocikls nemēģināja braukt uz viena riteņa, kaut gan viņi brauca kopā. Viņš spēja kaut kā izmanevrēt atbildīgi un tur apstāties," raidījumam "Degpunktā" stāsta aculiecinieks.

Savukārt kāds cits aculiecinieks – Valērijs – norāda, ka motociklistu jau pirms tam redzējis, braucot agresīvi: "Ja tā automašīna ļoti prātīgi brauca ārā (no Mednieku ielas), tad tas motocikls vienkārši lidoja. Un vēl pirms avārijas agresīvi man traucēja veikt kreiso pagriezienu no Elizabetes ielas uz Pulkveža Brieža ielu."

Aculieciniece Ilze avāriju redzēja sava automobiļa atpakaļskata spogulī: "Motocikls burtiski lidoja un brauca tikai uz aizmugurējā riteņa. To visu redzēju, jo burtiski dažas sekundes pirms tam izbraucu no Mednieku ielas. Pieļauju, ka motociklists to "Bolt Drive" automašīnu nemaz nepamanīja."

Jau rakstījām, ka motociklists gāja bojā negadījuma vietā. Savukārt "Bolt Drive" automobiļa vadītāja tika nogādāta slimnīcā.

Dienu iepriekš kāds cits motociklists gāja bojā uz Vanšu tilta, ietriecoties margās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!