Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

F-1 sacensību rīkotāji nolēmuši uz vienu gadu "iesaldēt" ideju par sezonas noslēguma sacensībām talantīgākajiem jaunajiem pilotiem, kuri potenciāli varētu ienākt F-1, vēsta BBC.

"Jauniņo sacensības" bija paredzētas Abu Dabī kā komandu pēcsezonas testa braucieni. Sacensībās jaunajiem pilotiem tiktu dota iespēja apliecināt savu meistarību, lai tuvinātos iespējai kādreiz braukt F-1.

Tomēr F-1 komisija lēmusi, ka ir nepieciešams ilgāks laiks, lai attīstītu ideju un tā darbotos pēc iespējas efektīvāk.

"Lai gan koncepcija guva plašu atbalstu, nolemts, ka laika trūkuma un organizatorisku ierobežojumu dēļ pasākums 2024. gadā nenotiks un diskusijas turpināsies, lai formulētu potenciālo koncepciju un plānu 2025. gadam," teikts FIA paziņojumā.

Komandas, FIA un F-1 komerctiesību turētāja "Liberty Media" uzskata, ka šobrīd ideja un realizācijas plāns ir pārāk sasteigts. Rīkotāji bija bažīgi, vai komandas pēc vēsturē garākās sezonas garās sezonas spēs pierunāt savus darbiniekus vēl uzkavēties Abu Dabī, lai pētītu jaunos pilotus. Bažas bija arī par kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas jautājumiem, kā arī to, kā pasākums tiks pārraidīts televīzijā, lai tas būtu "uzrunājošs" jebkurai auditorijai.

FIA paziņojumā nesola, ka 2025. gada sezonā šādas "jauniņo sacensības" varētu risināties.

Ideja par sacensībām radās tādēļ, ka jaunajiem pilotiem ir maz iespēju pierādīt sevi lielajā F-1 mašinērijā. Pēdējos gados lielo izmaksu dēļ ir noteikti ierobežojumi testēšanai, tāpēc jauno pilotu sacīkste tikai dažas dienas pēc sezonas pēdējās "Grand Prix" izcīņas varētu sniegt komandām efektīvu veidu, kā novērtēt potenciālo F-1 braucēju spējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!