Foto: LETA

Latviešu pilots Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci ("Ford Puma Rally1 Hybrid") ceturtdien Biķerniekos ierindojās ceturtajā vietā FIA pasaules autorallija čempionāta (WRC) astotā posma pirmajā ātrumposmā.

Pirmajā ātrumposmā Biķerniekos bija jāveic 11,13 kilometrus gara distance, kas notika lielākoties uz asfalta, taču bija arī atsevišķas grants sekcijas. Braucējiem bija jāveic pa diviem apļiem.

Sesks/Francis trasē devās kā desmitie, taču uzrādīja teicamu ātrumu, trasi veica bez būtiskām kļūdām un ieņēma vietu uzreiz aiz labāko trijnieku.

Uzvaru pirmajā ātrumposmā guva Latvijā labi iepazītais soms Kalle Rovanpere ar "Toyota" braucamo, kurš par 2,4 sekundēm apsteidza abus "Hyundai" pilotus, francūzi Sebatjēnu Ožjē un Tjerī Nevilu, kurš ir sezonas kopvērtējuma līderis. Savukārt Sesks piekāpās par 2,9 sekundēm. Pirmo piecinieku savukārt noslēdza sezonas vicelīderis Elvins Evanss ("Toyota").

Vēl Matīss Mežaks/Arnis Ronis ("Škoda Fabia Evo") un Artūrs Priednieks/Jānis Kirkovalds ("Škoda Fabia RS"), kuri sacenšas ar "Rally 2" automašīnām, kopvērtējumā ierindojās attiecīgi 28. un 31. pozīcijā, bet WRC2 ieskaitē tika pie 13. un 16. labākā rezultāta.

Sacensību turpinājumā piektdien paredzēti septiņi ātrumposmi, kam sestdien sekos vēl astoņi, bet svētdien noslēdzošajā sacensību dienā tiks aizvadīti pēdējie četri ātrumposmi. Kopā ekipāžām Latvijā būs jāveic 20 ātrumposmi 300,13 kilometru garumā, bet kopā ar pārbraucieniem tie būs vairāk nekā 1000 kilometri.

Pēc septiņiem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējumā pirmo vietu ieņem beļģis Tjerī Nevils, kurš iekrājis 136 punktus, bet otrais ar 121 punktu ir Lielbritānijas pilots Elfins Evanss, bet igaunis Ots Tenaks ar 115 punktiem noslēdz labāko trijnieku. Sesks ar deviņiem punktiem ierindojas 14.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!