Foto: Publicitātes foto

"Porsche" papildinājis "Macan" modeli ar vissportiskāko modifikāciju – jaunais "Macan GTS" (Gran Turismo Sport) piesaka sevi ar jaudīgu dzinēju, uz veiktspēju koncentrētu šasiju, izteiksmīgu dizainu un uzlabotu aprīkojumu.

Modeļa 2,9 litru V6 divu turbīnu motors attīsta 380 ZS lielu jaudu – par 20 ZS vairāk nekā modeļa priekštecis. Pateicoties jaunajai pielāgotajai PDK divsajūgu pārnesumkārbai un papildaprīkojumā pieejamajai "Sport Chrono" pakotnei, "Macan GTS" var paātrināties no nulles līdz 100 km/h 4,7 sekundēs, kas ir par trim sekundes desmitdaļām ātrāk nekā iepriekš. Auto maksimālais ātrums ir 261 km/h.

Dzinēja maksimālais griezes moments (520 Nm plus 20 Nm) ir pieejams plašā apgriezienu diapazonā — no 1750 līdz 5000 apgriezieniem minūtē. Saskaņā ar Eiropas Jauno braukšanas ciklu (NEDC) sportiskākais "Macan" modelis vidēji patērē 9,6 litrus degvielas uz 100 km.

"GTS" modifikācijai ir īpaši pielāgota "Porsche" aktīvās piekares pārvaldības (PASM) amortizācijas vadības sistēma. Rūpējoties par labāku sānisko dinamiku, šasija ir pazemināta par 15 milimetriem. Papildaprīkojumā ir pieejama adaptīvā pneimatiskā piekare, kas pazemina šasiju par vēl 10 milimetriem.

Jaunais "Macan GTS" jau standartaprīkojumā ir 20 collu "RS Spyder Design" riteņu diski un lieli čuguna bremžu diskiem (360 x 36 milimetri priekšpusē, 330 x 22 milimetri aizmugurē). Papildaprīkojumā ir pieejami bremžu sistēmas papildinājumi: "Porsche" virsmas pārklājuma bremzes (PSCB) ar volframa karbīda pārklājumu vai "Porsche" keramikas kompozītmateriāla bremzes (PCCB).

Vērtējot no akustiskā aspekta, standartaprīkojumā uzstādītā sportiskā izplūdes sistēma, kas ir īpaši pielāgota "GTS" modelim, piešķir akcentu jaunā "Macan GTS" sniegtajam braukšanas priekam.

Jaunais "Macan GTS" izceļ savu sportiskumu arī vizuāli. Par modelim raksturīgajām iezīmēm jāpateicas standartaprīkojumā uzstādītajai "Sport Design" pakotnei ar jaunu priekšpuses un aizmugures dizainu, kā arī sānu sliekšņiem. Uz priekšējā apakšējā paneļa un auto priekšpusē ir redzami elementi melnā krāsā – visu "Porsche GTS" modeļu raksturīga iezīme.

Arī LED priekšējie lukturi ar "Porsche" dinamisko apgaismojuma sistēmu (PDLS) un telpiskie aizmugurējie lukturi ar LED gabarītlukturu joslu ir tumšāki. Papildaprīkojumā ar "PDLS Plus" ir pieejami melni LED priekšējie lukturi. Arī auto aizmugurē redzami melni akcenti: difuzors un standartaprīkojumā uzstādītās sporta izplūdes sistēmas izpūtēja caurules.

Standartaprīkojumā šim modelim ir daudzfunkcionālais stūresrats ar gludas ādas apdari un pārnesumu pārslēgšanas lāpstiņām, kā arī sporta sēdekļi, kas ir ekskluzīvi "GTS" modelim. Sēdekļus var regulēt astoņās pozīcijās, un tiem ir izteikti sānu polsteri stabilam atbalstam, strauji braucot līkumos.

Papildaprīkojumā tiek piedāvātas daudzas personalizācijas iespējas, piemēram, "GTS" ādas apšuvums "Carmine Red" sarkanā vai "Crayon" pelēcīgā krāsā ar papildu "Alcantara" elementiem un krāsu akcentiem, "Bose" telpiskās skaņas sistēma un jaunais viedtālruņu paliktnis ar induktīvo uzlādi. Papildaprīkojumā ir pieejamas arī drošību un komfortu uzlabojošas lietas, piemēram, adaptīvā kruīzkontrole ar satiksmes sastrēgumu palīgsistēmu, palīgsistēma auto novietošanai stāvvietā ar atpakaļskata kameru un apkārtskata kameru sistēmu, apsildāms vējstikls un jonizētājs.

Vācijā "Porsche Macan GTS" cena ir no 77 tūkstošiem eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!