maizes ražotājs “Fazer Bakery Baltic”
Foto: Publicitātes foto/“Fazer Bakery Baltic”

Pārtikas ražotāja “Fazer” mērķis ir nostiprināt savas pozīcijas visos tirgos, kuros uzņēmums strādā. Stratēģijas ietvaros “Fazer” apsver iespēju apvienot abas Baltijas maizes ceptuves vienā ražošanas struktūrā Ogrē. 

Ieguldījums modernas noliktavas, jaunu komplektēšanas procesu un renovētas ražošanas ēkas izveidē būtu 18 miljoni eiro, informē uzņēmumā.

Saistībā ar šīm pārmaiņām, kuru rezultātā uzņēmuma ražotnē Kauņā darbavietu skaits varētu tikt samazināts par 185, “Fazer” uzsācis konsultācijas ar darbinieku pārstāvjiem.

Kas un kāpēc plānots?

“Fazer Bakery Baltic” apsver iespēju koncentrēt visu ražošanu vienā modernā maizes ceptuvē Ogrē. Pateicoties šīm pārmaiņām, “Fazer” varēs nostiprināt savu pozīciju Baltijas tirgos, nodrošināt konkurētspēju, paplašināt produktu sortimentu jaunās kategorijās un turpināt attīstīt eksportu.

Viena ceptuve ar paplašinātu noliktavu saldētiem un svaigiem produktiem, jauniem komplektēšanas procesiem un modernizētām ražošanas iespējām uzlabotu “Fazer Bakery Baltic” piegādes ķēdes efektivitāti, kas ir ļoti svarīgi visiem trim Baltijas tirgiem. Šobrīd “Fazer” maizes ceptuves atrodas Kauņā, Lietuvā un Ogrē.

“Šobrīd mēs ieņemam stabilu 2. vietu Lietuvas un Latvijas tirgos un 3. vietu Igaunijā, un mūsu mērķis ir stiprināt šīs pozīcijas. Ar vienu modernizētu ražošanas struktūrvienību mēs varēsim paplašināt mūsu pazīstamos zīmolus un produktu sortimentu ar jaunām produktu kategorijām, lai apmierinātu klientu dažādās vajadzības vēl labāk nekā iepriekš,” skaidro Anne Mere, “Fazer Bakery Baltic” vadītāja.

Pakotās maizes produktu patēriņš Baltijā ir samazinājies vairākus gadus pēc kārtas, un pērn maizes tirgus apjoms samazinājās par 2%, norāda uzņēmumā. Patērētāji daudz biežāk domā par cenu, un tirgu arvien vairāk ietekmē kampaņas, kas izraisa cenu konkurenci un zemākas peļņas normas.

Ja plāns īstenosies, izmaiņas tiks ieviestas nākamajā rudens–ziemas periodā un pabeigtas līdz 2025. gada sākumam.

“Fazer Bakery Baltic” joprojām paliks Lietuvas tirgū. Lietuvas struktūrvienība ar tirdzniecības, mārketinga un atbalsta funkcijām turpinās strādāt vietējā mērogā. Uzņēmums turpinās sadarbību ar Lietuvas klientiem. Visas piegādes turpināsies, kā ierasts, izmantojot Lietuvas loģistikas partneru pakalpojumus.

Atlaidīs lietuviešus

Iespējamās pārmaiņas ietekmēs uzņēmuma darbiniekus Lietuvā, tāpēc “Fazer” ir uzsācis konsultācijas ar darbinieku pārstāvjiem. Pārmaiņas ietekmētu līdz 185 darbiniekiem Kauņā, ar kuriem tiktu pārtrauktas darba attiecības. Vienlaikus, lai nodrošinātu papildu veiktspēju Ogres ražotnē, Latvijā tiks pieņemti darbā līdz pat 60 darbiniekiem.

“Darbiniekiem, ar kuriem darba attiecības tiktu pārtrauktas, plānojam prioritāri piedāvāt vakances citās “Fazer Group” struktūrvienībās, kā arī sadarbosimies ar dažādiem partneriem un vietējo nodarbinātības aģentūru,” saka Mere.

“Fazer Bakery Baltic” ir trešā lielākā maizes ceptuve Baltijas tirgū, kura piedāvā dažādus maizes ceptuves produktus: tostermaizes, rudzu un kviešu maizi un specializētos produktus, piemēram, porciju maizes, burgermaizītes, polārmaizi, maizes uzkodas un kūkas.

“Fazer Bakery Baltic” ir viena no trim “Fazer Group” maizes ceptuvju struktūrvienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!