Foto: DELFI

Alkohola nozare Latvijā pēdējos mēnešos ir uzmanības starmešu gaismā – valsts līmenī tiek spriests, kā samazināt grādīgo dzērienu patēriņu. "Malduguns" alus darītavas valdes loceklis un lielākais īpašnieks Krišjānis Zeļģis "Delfi Bizness" saka, ka ir skaidrs – izmaiņas būs un tās ietekmēs arī viņus. Tomēr viņš cer, ka plānotie likuma grozījumi būs saprātīgi. Kamēr gala lēmumu Saeima vēl nav pieņēmusi, "Malduguns" gatavojas citām nozīmīgām pārmaiņām, kuras redzēs ikviens šī alus patērētājs.

Tāpat Zeļģis atklāj, ka alus ražotājs rēķinās, ka būs izmaiņas alkoholisko dzērienu aprites likumā. Pēdējos mēnešos diskusijas Saeimā un ārpus tās par alkohola patēriņa mazināšanu Latvijā bijušas karstas. Viens no visplašāk apspriestajiem ierosinājumiem paredz palielināt vecumu, no kura alkoholu var iegādāties.

Kamēr nav pieņemts gala lēmums, esot gan grūti pateikt, cik lielā mērā tas ietekmēs alus darītājus, saka Zeļģis.

Latvijas Neatkarīgo aldaru biedrība, kurā apvienojušies 14 vietējie mazie alus brūvētāji un ietilpst arī "Malduguns", grozījumus pārrunājusi arī ar Saeimas frakciju pārstāvjiem. "Mēs ceram, ka izmaiņas tiks pieņemtas ar niansēm," saka Zeļģis, piebilstot, ka atsevišķi priekšlikumi tomēr nav līdz galam pārdomāti.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!