Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" plāno piesaistīt jaunus darbiniekus, kopumā piedāvājot vairāk nekā 120 darbavietas dažādās nodaļās, ieskaitot stjuartus, pilotus, tehniķus un citus, informē kompānijas pārstāvji.

Šobrīd "airBaltic" piedāvā 60 vakances stjuartiem – 40 Rīgā un 20 Tallinā. Turklāt lidsabiedrība aicina darbā arī otros pilotus, kuri vadītu "Airbus A220-300" lidmašīnas. Papildus "airBaltic" Tehniskajā nodaļā ir pieejamas 17 vakances – lidmašīnu mehāniķim ar pieredzi aviācijā, sertificētam lidaparāta tehniķim (B1 vai B2) un citiem.

"Turpinot airBaltic izaugsmi, mēs plānojam piesaistīt jaunus darbiniekus, kuri vēlas nākt zem mūsu spārna. Neatkarīgi no tā, vai interesants ir nesen beidzis mācības, vai ir profesionālis ar pieredzi, kurš apsver jaunas karjeras iespējas, mēs aicinām ikvienu pieteikties un izzināt dinamisko un aizraujošo aviācijas nozari Latvijas nacionālajā lidsabiedrībā, kurā mēs piedāvājam dažādas karjeras izaugsmes iespējas," saka "airBaltic" viceprezidente personālvadības jautājumos Alīna Aronberga.

"Pagājušajā mēnesī atklājām airBaltic Tehnisko akadēmiju, kas būs vadošā lidaparātu tehniķu apmācība cilvēkiem, kuri vēlas uzsākt vai attīstīt savu karjeru lidmašīnu tehniskās apkopes jomā. Ar šo iniciatīvu tiecamies nodrošināt studentiem augsta līmeņa izglītību, kas būs noderīga viņu nākotnes karjerā un sniegs ievērojamu ieguldījumu Latvijas izglītības attīstībā," piebilst Aronberga.

Pagājušajā mēnesī lidsabiedrība atklāja Tehnisko akadēmiju, kurā ir iespējams iesniegt pieteikumu trīs specializētās programmās līdz 2024. gada 1. jūlijam – RTU airBaltic programma, LVT airBaltic programma un Mehāniķu programma – attiecīgi sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti, Liepājas Valsts tehnikumu un unikālo airBaltic Mehāniķu programmu.

Vienlaikus studentus uzņem arī "airBaltic" Pilotu akadēmija. Patlaban akadēmijā studē 136 studenti, no kuriem vairākums pārstāv Baltijas valstis, taču tāpat arī viņu vidū ir studenti no citām Eiropas Savienības valstīm. Kopumā vairāk nekā 10% "airBaltic" Pilotu Akadēmijas studentu ir sievietes, un līdz šim brīdim pēc akadēmijas absolvēšanas lidsabiedrībai ir pievienojušies 99 absolventi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!