Foto: Publicitātes attēli

VAS "Latvijas Pasts" padome izsludinājusi atklātu konkursu uz valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatiem, informē uzņēmumā.

(Papildināts virsraksts un ziņas teksts, jo informācijas avots precizē, ka konkurss ir bijis plānots jau iepriekš, jo līdzšinējā valde iecelta uz laiku.)

Atlases konkursā tiek meklēts valdes priekšsēdētājs, kura pārraudzībā būs uzņēmuma un komandas vadība, kā arī iesaistīto pušu, IT un operacionālā vadība, un valdes loceklis ar atbildību biznesa attīstības jomā, kura pārraudzībā būs kapitālsabiedrības ieņēmumi, produktu un pakalpojumu pārdošanas rādītāji.

Konkurss izsludināts, jo Beāte Krauze-Čebotare, Jānis Kūliņš un Pēteris Lauriņš ir pagaidu valdes locekļi, kas iecelti uz laiku saskaņā ar noteikumiem, kas saistoši valsts kapitālsabiedrībām. Viņu pagaidu valdes locekļu pilnvaras būs spēkā līdz brīdim, kad "Latvijas Pasta" padome apstiprinās valdes priekšsēdētāju un valdes locekli, pamatojoties uz atklātā konkursa rezultātiem.

Kā skaidro Krauze-Čebotare, amatu konkursam bija jābūt jau martā, bet padomes izmaiņu dēļ tas notiek tikai tagad.

Valdē darbu turpina valdes loceklis ar atbildību finanšu vadības jomā Andris Puriņš. Viņa pilnvaru termiņš ir 2028. gada 8. janvāris. Lēmums par valdes locekļu skaita samazināšanu uz trim valdes locekļiem ir saistīts ar pārvaldības efektivitāti un izmaksu optimizāciju.

Pretendenti aicināti pieteikties konkursam līdz 5. jūlijam (ieskaitot). Valdes priekšsēdētāja atalgojums noteikts 10225 eiro pirms nodokļu nomaksas, bet valdes loceklim - 9202 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Esošā valdes priekšsēdētāja un valdes locekļi arī plāno piedalīties konkursā.

Uzņēmuma padomei ir visaptverošs redzējums par "Latvijas Pasta" attīstību, un tās ieskatā valdei būs jāsasniedz vadošas pozīcijas Baltijas pasta un loģistikas pakalpojumu tirgū, jāmodernizē uzņēmuma procesi, jāievieš jauni un inovatīvi pasta pakalpojumi, kā arī efektīvi jānodrošina tradicionālo pasta pakalpojumu pieejamība ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Lai sasniegtu izvirzītos mērķus, konkursā aicināti līderi ar starptautisku biznesa pieredzi.

Līdz ar pieteikuma vēstuli amata kandidātam jāiesniedz dzīves gājuma un darba pieredzes apraksts, kā arī augstākās izglītības apliecība un citi dokumenti. Pretendentiem, kuri tiks virzīti otrajai vērtēšanas kārtai, tiks lūgts sagatavot stratēģisko redzējumu par "Latvijas Pasta" galvenajiem nākotnes izaicinājumiem, sniedzot ieskatu svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai atbilstoši jomai, uz kuru tiek pretendēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!