Foto: Unsplash

Piektdien starptautiskās lidostas "Rīga" tuvumā pamanīts drons, tādēļ uz brīdi nācies apturēt lidmašīnu satiksmi. Patlaban tā atkal atjaunota.

Kā pastāstīja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) pārstāvis Aivis Vincevs, CAA šodien saņēma informāciju, ka lidmašīnas pilots, nosēžoties, nosēšanās trajektorijā pamanījis dronu, tādēļ tika īstenoti atbilstoši drošības pasākumi, ierobežojot lidmašīnu ielidošanu un izlidošanu no lidostas "Rīga". Pēc aptuveni pusstundas lidojumu satiksme tika atjaunota.

Kā informē lidostas pārstāve Laura Kulakova, tā rezultātā tika ietekmēti trīs ielidojošie reisi, tostarp aviokompānijas LOT reiss no Varšavas devās uz alternatīvo lidostu Viļņā. Pašlaik lidojumi jau ir atjaunoti un arī LOT reiss atgriežas Rīgā.

Pasažierus, kuru lidojumus šī situācija ir ietekmējusi, lidosta aicina vērsties savās aviokompānijās.

Kā liecina informācija lidostas mājaslapā, šobrīd lidojumi nekavējas un lidmašīnu satiksme notiek pēc grafika.

Savukārt Valsts policijā (VP) norādīja, ka piektdien tika saņemta informācija par to, ka, iespējams, netālu no lidostas pilotēts drons.

Saistībā ar saņemto informāciju VP ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process. Policija atgādina, ka piecu kiloemtru rādiusā no lidostas nedrīkst veikt dronu pilotēšanu bez saskaņošanas.

Uz jautājumu, kam piederēja drons, Vincevs sacīja, ka šobrīd notiek izmeklēšana, un izmeklēšanas interešu nolūkos šobrīd sīkāka informācija netiek sniegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!