Foto: Publicitātes foto

Ātrās ēdināšanas restorānu tīkls "McDonald's" pērn Latvijā apkalpojis 10,4 miljonus klientu, kas ir par gandrīz 7% vairāk nekā 2022. gadā. "McDonald's" restorāns Vecrīgā sasniedzis rekordlielu apkalpoto klientu skaitu – gandrīz 7000 klientu vienā dienā.

Pērn paplašināts tīkls un atvērts jauns "McDonald's" restorāns Rīgā, Juglas ielā 95a, kas ir 14. restorāns Latvijā.

2023. gadā "McDonald's" Latvijā ir veicis investīcijas vairāk nekā divu miljonu eiro apmērā. Tostarp vairāk nekā 1,3 miljoni eiro investēti jaunā restorāna atvēršanā un esošo restorānu atjaunošanā.

SIA "Premier Restaurants Latvia", kas pārrauga "McDonald's" darbību Latvijā, konsolidētie ieņēmumi 2023. gadā veidoja 44 miljonus eiro, kas ir par 13,8% vairāk nekā 2022. gadā, un EBITDA sasniedza sešus miljonus eiro. Tīrā peļņa veidoja 4,3 miljonus eiro.

2023. finanšu gadā uzņēmums izpildīja savas nodokļu saistības, veicot likumā noteikto maksājumu valsts budžetā vairāk nekā 13 miljonu eiro apmērā.

"McDonald's" attīstības licences īpašnieks Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, kā arī Maltā, Grieķijā un Rumānijā ir "Premier Capital plc.", kas pārvalda 185 restorānus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!