Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesa atstājusi spēkā Datu valsts inspekcijas (DVI) lēmumu par naudas soda piemērošanu valstij daļēji piederošajam uzņēmumam SIA "Tet", liecina tiesas spriedums.

Sods tika piemērots saistībā ar personas datu apstrādi, nodrošinot satura straumēšanas pakalpojumu "Tet+". Kā liecina publiski pieejamais DVI lēmums, inspekcija 2021. gada augustā saņēma informāciju no Valsts policijas par to, ka, piesakot līgumu par elektronisko sakaru pakalpojumiem ar "Tet", tika izmantoti nepilngadīgas personas dati.

Lai arī līgums no klienta puses netika elektroniski apstiprināts un parakstīts, "Tet" nepilngadīgās personas dati tika nodoti ārpustiesas parādu piedziņas kompānijai, jo samaksa par "Tet+" pakalpojumu netika veikta.

Šo DVI lēmumu komersants pārsūdzēja Rīgas pilsētas tiesā, tomēr tā pagājušā gada aprīļa beigās noraidīja "Tet" prasību par soda atcelšanu.

"Tet" portālam "Delfi" norādīja, ka respektē tiesas lēmumu un to pildīs. "Vienlaicīgi mēs Datu valsts inspekcijas noteikto sodu uzskatām par nesamērīgu un neatbilstošu, jo faktiski nevienai personai nav nodarīti nekādi finansiāli zaudējumi. Neatkarīgi no tiesvedības rezultāta, tāpat kā līdz šim, turpināsim pilnveidot savu personas datu apstrādes praksi, nodrošinot mūsu lietotāju datu apstrādi un aizsardzību atbilstoši tiesību aktiem un nozares labākajai praksei, nepārtraukti pilnveidojot pieeju mūsu klientu interesēs," portālam "Delfi" skaidro uzņēmumā.

Šis ir līdz šim lielākais DVI piemērotais sods.

Rīgas apgabaltiesas spriedums vairs nav pārsūdzams un ir stājies spēkā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!