Foto: Viesturs Radovics, DELFI

Olu ražotājs "Alūksnes putnu ferma", kas ir AS "APF Holdings" (APF) uzņēmumu grupas uzņēmums, ir pieņēmis stratēģisku lēmumu no 1. jūlija pāriet uz tikai atjaunojamo elektroenerģiju uzņēmuma darbībā. Tas nozīmē, ka no vasaras vidus APF tirgū piedāvās tikai "zaļās" olas jeb olas, kas ražotas ar tikai videi draudzīgas elektroenerģijas izmantošanu.

Šāds lēmums pieņemts, lai apmierinātu pieaugošu patērētāju pieprasījumu pēc ilgtspējīgi ražotām olām gan Baltijā, gan Eiropā.

Lai īstenotu šīs pārmaiņas, APF jau drīzumā nodos ekspluatācijā savu saules enerģijas parku, kura izveidē ir investēti vairāk nekā 240 tūkstoši eiro. Parka jauda ir 250 kWp, ko nodrošina 384 saules paneļi. Savs saules enerģijas parks, kas šobrīd jau strādā testa režīmā, ir izvietots putnu fermas teritorijā. Tas vasaras mēnešos nodrošinās visu esošo APF vistu novietņu (kūšu) elektrības patēriņu un aptuveni 25% no kopējā uzņēmuma elektrības patēriņa gada laikā. Projekts ir īstenots sadarbībā ar SIA "Ignitis Latvija".

Līdztekus APF ir parakstījis arī elektroenerģijas piegāžu līgumu ar SIA "Ignitis Latvija", kas paredz, ka APF iegādāsies tikai elektroenerģiju, kas ir ražota no atjaunīgiem resursiem, un kā apliecinājums tam uzņēmumam ir izsniegts "Zaļās enerģijas" sertifikāts.

"APF Holdings" portfelī ietilpst SIA "Alūksnes putnu ferma" (mājputnu audzēšana un olu ražošana), SIA "APF Trading" (vistu olu vairumtirdzniecība), SIA "Oluksne" (mājputnu audzēšanas un olu ražošanas pakalpojumu sniegšana), SIA "APF Energy" (gāzes un organiskā mēslojuma ražošana) un SIA "Preiļu putni" (mājputnu audzēšana un vistu mazuļu audzēšana).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!