Foto: Viesturs Radovics/DELFI

"Problēmu atklāju nejauši," saka Raimonds Skuruls, izgudrotājs, kurš bija uzgājis problēmu Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) informācijas tehnoloģiju (IT) sistēmā. Viņš par tās atklāšanu cerēja saņemt 1000 eiro atlīdzību, bet tieši tas noveda pie tiesas sprieduma, kas uzdod Skurulam maksāt vairāk nekā 9000 eiro par izspiešanu un zaudējumu atlīdzināšanu CSDD.

"Delfi Bizness" pētīja tā rīcībā esošos tiesu dokumentus, kā arī uzklausīja iesaistīto pušu komentārus, lai saprastu, kā šis gadījums attīstījies.

Pilsoniska attieksme

"CSDD darbinieki saskārušies ar kādas personas nesankcionētu mēģinājumu piekļūt Transportlīdzekļu reģistram un mēģinājumu izspiest naudu, taču, pateicoties profesionālai CSDD darbinieku rīcībai un nekavējošai sadarbībai ar Valsts policiju, likumsargiem izdevies aizturēt iespējamo vainīgo. Būtiski, ka personai nav izdevies piekļūt CSDD reģistrā esošajiem datiem un nav notikusi datu noplūde." – 2018. gada 9. novembrī preses relīzi ar šādu tekstu medijiem kopīgi izplatīja CSDD un Valsts policija. Tajā pieminētā persona – Raimonds Skuruls.

Pats Skaruls "Delfi Bizness" apgalvo, ka minētajā relīzē ir patiesi tikai divi fakti – viņa dzimšanas gads un tas, ka Valsts policija kratīšanā izņēma vairākus datu nesējus. Savu vārdu viņš CSDD bija atklājis pats, kad zvanīja direkcijai, lai informētu, ka viņš konstatējis iespējamu autorizācijas ievainojamību CSDD nodrošinātajos e-pakalpojumos saistībā ar "Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistru".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!