Foto: LETA

Valdība sēdē otrdien apstiprināja līdzšinējās Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) direktores Baibas Vītoliņas kandidatūru pārcelšanai Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) direktores amatā no šā gada 1. augusta. Tāpat no 1. augusta darbu uzsāks jaunā PTAC direktore Zaiga Liepiņa, informē Ekonomikas ministrijā.

Lai īstenotu BVKB turpmāko attīstību gan būvniecības, gan enerģētikas jomās un līdz ar to nodrošinātu efektīvu iestādes uzdevumu izpildi, Ekonomikas ministrijas ieskatā bija svarīgi BVKB direktora amatā piesaistīt profesionāli ar iepriekšēju pieredzi gan iestādes vadībā, gan zināšanām iestādes darbības jomā.

Izvērtējot BVKB direktora amata prasības kopsakarā ar ministrijas resorā esošajiem cilvēkresursiem, secināts, ka PTAC direktore Vītoliņa atbilst BVKB direktora amata aprakstā noteiktajām prasībām, viņai ir ilgstoša pieredze iestādes vadīšanā, komandas kopējās vīzijas veidošanā, kā arī pieredze tirgus uzraudzības funkciju īstenošanā.

Vītoliņa tiks pārcelta biroja direktora amatā uz pieciem gadiem un ne vairāk kā divus termiņus pēc kārtas.

Iepriekšējā BVKB direktore amatu personīgu iemeslu dēļ atstāja ar šā gada 1. jūniju.

Savukārt PTAC direktora amatā no šā gada 1. augusta stāsies Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietniece Zaiga Liepiņa, kuras pārziņā līdz šim bijuši ārējo ekonomisko sakaru, iekšējā tirgus un patērētāju tiesību jautājumi. Arī par to otrdien nolēma valdība.

Ekonomikas ministrijā skaidro, ka Liepiņas kandidatūra šim amatam tika izvēlēta, atzinīgi novērtējot viņas līdzšinējo profesionālo pieredzi un zināšanas, tai skaitā gan kolektīva vadīšanā, gan veicot atbildīgās amatpersonas pienākumus PTAC sadarbības un darbības pārraudzības nodrošināšanā, kā arī pieredzi normatīvo aktu izstrādē, kas saistīti ar patērētāju tiesību un interešu aizsardzību, un Eiropas Savienības tiesību aktu saskaņošanu minētajās jomās. Tāpat Liepiņa atbilst PTAC direktora amata aprakstā noteiktajām prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!